Lapskaus etter påske

Da var påsken over og det har vært servert mat av mange sorter. Vi hadde noe pinnekjøttrester fra påskemiddagen som vi i dag hadde i lapskausen. Det ble veldig godt. Du kan gjerne bruke det du har av rester av både kjøtt og grønnsaker i lapskausen. Har du noe kjøttkraft igjen i kjøleskapet kan du bruke det istedenfor fond. Snaddermat av rester blir det.

Lapskaus etter påske

Du trenger: Til 3-4 porsjoner

  • 1 liter vann
  • 2 ss fond
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk pastinakk
  • 1 stk liten løk
  • ½ stk purreløk
  • 200 g sellerirot
  • 8 stk middels store poteter
  • ca 200 g benfrie kjøttrester fra påskematen

Kok opp vann og tilsett fond. Rensk og skjær grønnsakene i passe biter og has i vannet/kraften. La det trekke til grønnsakene er møre. Skjær kjøttet i biter (vi hadde pinnekjøttrester) og ha det  sammen med grønnsakene. Lapskausen er ferdig når kjøttet er varmt nok. Dersom du ønsker tjukkere konsistens la det koke litt uten lokk og rør om underveis. Velbekomme:)

, , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media