Gresskarsuppe med hvitløk og karri

Suppe passer til de fleste anledninger. Prøv den enten som forrett i forbindelse med selskapsmat eller som kveldsmat en kald kveld. Denne gangen ble det gresskarsuppe som sto på menyen. Min kjære hadde oppskrift fra et eldre blad som vi tilpasset litt etter vår smak og lagde oss til middag for noen dager siden. Kjempegod ble den og den anbefales virkelig.

Gresskarsuppe med hvitløk og karri

gresskarsuppe

Du trenger: Til 4 porsjoner

  • 400 g gresskarkjøtt
  • 1 stk løk
  • 1 stk hvitløksbåt
  • 1 stor potet
  • 2 ss meierismør
  • 6 dl grønnsaksbuljong
  • 1½ dl fløte
  • ½ ts caynnepepper
  • ½ ts karri
  • ¼ ts malt muskatnøtt
  • salt og pepper

gresskarsuppe-pa-kok

Ha 2 stk buljongterninger i 6 dl kokende vann og rør inn. Skrell grønnsakene og del dem opp i terninger. Finhakk løk og hvitløk. Ha smør i en panne på middels varme og stek løk og hvitløk noen minutter til løken er gylden. Tilsett resten av grønnsakene og krydderet og stek videre ett par minutter. Tilsett buljongen og fløten og rør om. Ha på lokk og la det småkoke i ca 30 minutter. Mos suppen med en blender eller stavmikser. Smak til med salt og pepper. Serveres med godt brød til. Ha gjerne noen tørkede gresskarfrø eller koriander som garnityr. Velbekomme:)

, , , , , , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar


*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media