Denne saftige sjokoladekaken som er laget i langpanne er rask og veldig enkel å lage. Jeg var assistent på kjøkkenet til min kjære som lagde den forrige helg. Fantastisk god kake ble det. Heldigvis ble det noen kakestykker igjen som vi la i fryseren og kunne spise noen dager senere. Den holdt seg godt både i smak og konsistens. Prøv du også å lage denne til helgen. Både store og små vil garantert like den.
Saftig sjokoladekake i langpanne
Du trenger til bunnen:
- 400 g meierismør
- 4½ dl vann
- 8 ss kakao
- 9 dl hvetemel
- 8 dl sukker
- 1 ts salt
- 2 ts natron
- 4 egg
- ¾ dl seterrømme
Sett stekeovnen på 200 grader. Ha bakepapir i en langpanne og smør det med smeltet smør. Det er en fordel også å smøre langpannen før du har på bakepapiret. Ha smør, vann og kakao i en kasserolle og varm det opp til det akkurat begynner å koke. Bland godt sammen de andre ingrediensene i en bakebolle og tilsett kakaoblandingen. Bland godt sammen. Sette inn i forvarmet ovn i midterste rille og stekes i ca 30 minutter. Sjekk med en tannpirker ved å stikke den i bunnen. Det skal ikke sitte noe kakedeig igjen på den. Avkjøles i ett par minutter og så prikkes den med en gaffel over hele bunnen. Hell over sjokoladeglasuren.
Du trenger til sjokoladeglasuren:
- 150 g meierismør
- 9 ss sterk kaffe
- 5 ss kakao
- 2 ts vaniljesuker
- 500 g melis
Smelt meierismøret i en kasserolle og tilsett resten av ingrediensene. Bland godt sammen. Hell over kakebunnen. Klar til å spises. Velbekomme:)
No comments yet.