Saftig sjokoladekake i langpanne

Denne saftige sjokoladekaken som er laget i langpanne er rask og veldig enkel å lage. Jeg var assistent på kjøkkenet til min kjære som lagde den forrige helg. Fantastisk god kake ble det. Heldigvis ble det noen kakestykker igjen som vi la i fryseren og kunne spise noen dager senere. Den holdt seg godt både i smak og konsistens. Prøv du også å lage denne til helgen. Både store og små vil garantert like den.

Saftig sjokoladekake i langpanne

sjokoladekake-pa-fat

Du trenger til bunnen:

  • 400 g meierismør
  • 4½ dl vann
  • 8 ss kakao
  • 9 dl hvetemel
  • 8 dl sukker
  • 1 ts salt
  • 2 ts natron
  • 4 egg
  • ¾ dl  seterrømme

kakefyll-i-form

Sett stekeovnen på 200 grader. Ha bakepapir i en langpanne og smør det med smeltet smør. Det er en fordel også å smøre langpannen før du har på bakepapiret. Ha smør, vann og kakao i en kasserolle og varm det opp til det akkurat begynner å koke. Bland godt sammen de andre ingrediensene i en bakebolle og tilsett kakaoblandingen. Bland godt sammen. Sette inn i forvarmet ovn i midterste rille og stekes i ca 30 minutter. Sjekk med en tannpirker ved å stikke den i bunnen. Det skal ikke sitte noe kakedeig igjen på den. Avkjøles i ett par minutter og så prikkes den med en gaffel over hele bunnen. Hell over sjokoladeglasuren.

prikking-av-kake

Du trenger til sjokoladeglasuren:

  • 150 g meierismør
  • 9 ss sterk kaffe
  • 5 ss kakao
  • 2 ts vaniljesuker
  • 500 g melis

Smelt meierismøret i en kasserolle og tilsett resten av ingrediensene. Bland godt sammen. Hell over kakebunnen. Klar til å spises. Velbekomme:)

ferdig-kake

 

,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media