Dette er festmat som er enkel å lage. Svinefilet med camembert og bacon faller nok i smak hos de fleste og passer til alle anledninger. Dersom du skal lage til mange er det bare å forsteke filetene først og så ha de over i en langpanne og etterstek i ovnen. Det anbefales å bruke steketermometer for å ha best mulig oversikt samt sikre best mulig resultat. Du kan gjerne også bruke ytrefilet av svin med veldig godt resultat.
Svinefilet med camembert og bacon
Du trenger: Til 4 personer
- 700-800 g svinefilet
- ca 200 g camembert
- ca 200 g bacon i lange skiver
- salt og pepper
- 1 ts paprikapulver
- 1 ss meierismør
Ta kjøttet ut av kjøleskapet ca 30 minutter før tilberedning. Tørk av det og ha på litt salt og pepper og paprikapulveret. Skjær camembert i skiver og legg skivene på fileten. Surr baconskivene rundt. Ha meierismør i en varm panne og svinefileten brunes raskt i pannen på alle sider. Legg fileten over på brett/ildfast form med bakepapir på. Etterstekes i forvarmet ovn på 130 grader i 20-25 minutter. Fileten er rosa ved 70 grader og gjennomstekt ved 76 grader. Bruk gjerne steketermometer. Ta fileten ut av ovnen og vent minst 5 minutter før du skjærer den i skiver. Serveres med stekte asparges, knaskegulrøtter og ostegratinerte poteter med sjalottløk og parmesan. Velbekomme:)
Denne retten serverte jeg i dag. Nydelig. Anbefales ?Takk for mange gode oppskrifter.