Pasta er en suksess nesten uansett hva du serverer til. I denne uken har jeg laget en tomat- og chilisaus med flere gode ingredienser i. Jeg valgte også å bruke scampi. Det ble meget godt. Jeg måtte ha retten to dager fordi ved første anledning ble det alt for dårlig bilde tatt. Da var det bare å gjøre det om igjen om se til at bildet ble bedre. Gjorde ikke noe det med en så god rett.
Scampi i tomat- og chilisaus med pasta
Du trenger: Til 4 personer
- 1 stk løk
- 3 fedd hvitløk
- ½ rød chili
- 2 ss olje
- 1 stk gulrot
- 4 stk sjampinjonger
- 1 boks hakkede hermetiske tomater (400 g)
- 4 stk tomater
- 1 dl vann
- 1 ss tørket oregano
- 1 ts provencekrydder
- ½ ts salt
- 1 ts sukker
- 1 ts sitron
- 270 g ferdig kokte og renskede scampi
Finhakk hvitløk og chili og skjær løken i tynne halve ringer. Ha olje i en varm gryte og ha i hvitløk, chili og løken. Stekes i ett par minutter. Rør godt om. Skjær gulrot og sjampinjong i skiver og tilsett det i gryten. Stekes i ett par minutter og husk å røre om underveis. Skjær tomaten i biter og tilsett resten av ingrediensene med unntak av scampien. La det småkoke under lokk i ca 30 minutter. Tilsett scampi siste par minutter. Husk å koke pastaen i tide og følge anvisningen på pakken. Serveres med hvitløksbrød. Også veldig godt med et dryss nyraspet parmesan over. Velbekomme:)
Takket være god
hva godt!!