Grillet tørrfisk med hvitløksmør, erter og bacon

Grillet tørrfisk er festmat som er enkel å lage. Du kan enten steke den rett på grillen eller ha den under grillelementet på stekeovnen. Jeg har denne gang hatt hvitløkssmør på hvert stykke før jeg satte det inn i ovnen og servert det med samme tilbehør som lutefisk. Fantastisk godt ble det. Jeg kjøpte ferdig utvannet tørrfisk. Dersom du har egen tørrfisk er det utvanningstips lenger ned på innlegget.

Grillet tørrfisk med hvitløksmør, erter og bacon

grillet tørrfisk

Du trenger: Til 4 personer

  • 600-800 g ferdig utvannet, skinn- og benfri tørrfisk
  • ca 50 g hvitløkssmør
  • 2 ss meierismør
  • salt og pepper

tørrfisk

Dersom du har egen tørrfisk som skal vannes ut har du et tips her. De fleste velassorterte fiskehandlere eller butikker har det i frysedisken. Ta fisken ut av fryseren og legg den i kjøleskapet minst ett døgn før tilberedning. Ta den da ut av kjøleskapet i god tid før den skal tilberedes. Tørk av den og ha på salt og pepper. Ha smør i en varm panne og stek fisken kort på begge sider til den får en gylden fargen. Legg fiskestykkene over i en ildfast form eller stekebrett. Ha ca 1 ts hvitløkssmør på hvert fiskestykke. Sett stekeovnen på grill og 250 grader. Ha fisken på nest øverste rille i ca 5-7 minutter. Ta ut av ovn og server med potet, ertestuing, gulrot og baconterninger. Velbekomme:)

, , , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media