Ovnsbakt brosme med persillerotmos

Brosme er en meget god fisk som lever på bunnen i dype fjorder på opptil 1000 meter dyp. Den er fast og fin i kjøttet og er lett å tilberede. Denne retten fikk jeg første gang servert i et selskap hos Lise Berg Larsen. Det var helt fantastisk og jeg har flere gang servert dette hjemme hos meg med stor suksess. Veldig enkel å lage til mange. Tusen takk for oppskriften. Hærlig brosme er fra Fiskehallen i Narvik.

Ovnsbakt brosme med persillerotmos

brosme på fat

Du trenger: Til 4 personer

  • ca 800 g brosmefilet uten skinn og bein
  • litt pepper
  • ca 500 dl sweet chili sauce

brosme i form

Ta fisken ut av kjøleskapet ca 30 minutter før tilberedning. Legg filetene i en ildfast form og ha litt grovkvernet pepper på. Hell over sweet chilie sauceen til fisken er dekket. Settes inn i forvarmet ovn på 180 grader i ca 1 time. Vend litt på fisken underveis slik at den vendes godt i saucen. Server med persillerotmos og grønnsaker. Velbekomme:)

Persillerotmos

persillerotmos

Du trenger:

  • 600-700 g ferdig renskt persilerot
  • 1 gulrot
  • 2 ss meierismør
  • ½ ts kvernet pepper

Rensk og del grønnsakene i stykker. Ha dem i en kasserolle og ha smør og pepper over. Ha ca 2 dl vann over. La det småkoke til grønnsakene er møre. Ikke hell av væsken. Mos grønnsakene med en stavmixer eller annet. Klar til servering.

Grønnsaker

brosme og grønnsaker i ovn

Du trenger:

  • 8 stk gulrot
  • 1 stk purreløk
  • ca 1½ dl olivenolje
  • salt

Rensk og skjær gulrøttene i tynne skiver og ha det i en ildfast form. Ha salt og olivenoljen over og bland godt. Settes i ovn samtidig som fisken i ca 30 minutter. Rensk og skjær purreløken i skiver og ha det over gulrøttene og bland sammen. Står da i ytterligere 30 minutter. Bland sammen litt underveis. Er ferdig når fisken er ferdig.

grønnsaker i olje

, , , ,

One Response to Ovnsbakt brosme med persillerotmos

  1. Bjørn-Eriks blogg 12. mai 2016 at 15:39 #

    ser velsmakende

Legg igjen en kommentar til Bjørn-Eriks blogg Click here to cancel reply.

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media