Brosme er en meget god fisk som lever på bunnen i dype fjorder på opptil 1000 meter dyp. Den er fast og fin i kjøttet og er lett å tilberede. Denne retten fikk jeg første gang servert i et selskap hos Lise Berg Larsen. Det var helt fantastisk og jeg har flere gang servert dette hjemme hos meg med stor suksess. Veldig enkel å lage til mange. Tusen takk for oppskriften. Hærlig brosme er fra Fiskehallen i Narvik.
Ovnsbakt brosme med persillerotmos
Du trenger: Til 4 personer
- ca 800 g brosmefilet uten skinn og bein
- litt pepper
- ca 500 dl sweet chili sauce
Ta fisken ut av kjøleskapet ca 30 minutter før tilberedning. Legg filetene i en ildfast form og ha litt grovkvernet pepper på. Hell over sweet chilie sauceen til fisken er dekket. Settes inn i forvarmet ovn på 180 grader i ca 1 time. Vend litt på fisken underveis slik at den vendes godt i saucen. Server med persillerotmos og grønnsaker. Velbekomme:)
Persillerotmos
Du trenger:
- 600-700 g ferdig renskt persilerot
- 1 gulrot
- 2 ss meierismør
- ½ ts kvernet pepper
Rensk og del grønnsakene i stykker. Ha dem i en kasserolle og ha smør og pepper over. Ha ca 2 dl vann over. La det småkoke til grønnsakene er møre. Ikke hell av væsken. Mos grønnsakene med en stavmixer eller annet. Klar til servering.
Grønnsaker
Du trenger:
- 8 stk gulrot
- 1 stk purreløk
- ca 1½ dl olivenolje
- salt
Rensk og skjær gulrøttene i tynne skiver og ha det i en ildfast form. Ha salt og olivenoljen over og bland godt. Settes i ovn samtidig som fisken i ca 30 minutter. Rensk og skjær purreløken i skiver og ha det over gulrøttene og bland sammen. Står da i ytterligere 30 minutter. Bland sammen litt underveis. Er ferdig når fisken er ferdig.
ser velsmakende