Hjemmelaget potetmos med selleri og bacon

Hjemmelaget potetmos er alltid en suksess. Raskt og enkelt er det faktisk også. Jeg serverer det både til pølser, finnbiff og andre gryter. Denne gangen har jeg hatt i en del sellerirot og stekt bacon. Men prøv gjerne stekte sjampinjongskiver eller soltørket tomat en gang du skal servere potetmos. Det vanligste å tilsette mosen er vel kanskje gressløk. Godt blir det uansett.

Hjemmelaget potetmos med selleri og bacon

potetmos

Du trenger: Til 4-6 personer

  • 1 kg potet
  • ½ kg sellerirot
  • 2 ss meierismør
  • 2½ dl fløte
  • ca ½ ts salt
  • ca ¼ ts grovkvernet pepper
  • 125 g bacon

Skrell og skjær potet og sellerirot i terninger. Ha terningene i en kasserolle med vann og la det koke til grønnsakene er møre, ca 15 minutter. Hell av vannet og mos grønnsakene til ønsket konsistens. Jeg liker mosen grovhakket, men noen liker den most helt fint med en stavmikser. Tilsett smør og fløte og bland sammen. Skjær bacon i terninger/biter og stek i noen minutter. Bland det stekte baconet inn i mosen og smak til med salt og pepper. Klar til servering. Velbekomme:)

, , , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media