Både laks og pasta serveres i utrolig mange varianter og kombinasjoner. Denne lakseretten med pasta, bacon, sjampinjong, hvitløk og creme fraiche er både lettvint å lage og meget god. For å gjøre retten sunnere anbefaler jeg å bruke fullkornspasta. Det passer også helt fint å bruke kylling istedenfor laks. Fersk laks er fra Fiskehallen i Narvik.
Laksegodt med pasta
Du trenger: Til 4 porsjoner
- 400 g pastaskruer
- 600-700 g laksefilet uten skinn og bein
- 2 ss meierismør
- 250 g bacon
- 4 stk store sjampinjonger
- 6 dl creme fraiche
- 2 stk store fedd hvitløk
- salt og pepper
Kok pastaen som anvist på pakken. Skjær sjampinjonger i skiver, baconet i terninger og finhakk hvitløken. Stek det sammen i varm panne/gryte. Hell vannet av pastaen og den over i gryten. Ha i creme fraichen og bland godt. Smak til med salt og pepper. Skjær laksen i passe store biter og stek det raskt i en varm panne med smør i. Ha på litt salt og pepper. Anrett pastablandingen på fat ha legg laksebitene over. Server gjerne en frisk salat til. Velbekomme:)
No comments yet.