Da jeg skulle lage laksemiddag forleden dag hadde jeg lyst å lage noe nytt ifht smaken. Det ble til at jeg valgte å prøve med peanuttsmør. Resultatet ble overaskende godt. Enkelt var det også. Ha laksestykkene i en form og litt peanuttsmør på og sett inn i ovn når det nærmer seg tid for middag. Faller sikkert godt i smak hos barna også. Fersk laks er fra Fiskehallen i Narvik.
Laks med peanuttsmør og fennikelsalat
Du trenger: Til 4 porsjoner
- ca 800 g laksefilet i stykker
- ½ sitron
- salt og pepper
- 1 ts peanuttsmør pr laksestykke
Ta laksen ut av kjøleskapet 30 minutter før tilberedning. Tørk av den og legg stykkene i en ildfast form. Ha på saften av sitronen, salt og pepper og peanuttsmør. Du trenger ikke mye salt om peanuttsmøret du bruker er salt. Sett inn i forvarmet ovn og la det steke i ca 20 minutter på 180 grader. Serveres med en fennikelsalat og ovnsstekte- eller kokte poteter til. Velbekomme:)
Når du har satt fisken i ovnen kan du lage fennikelsalaten
Du trenger: Til 4 porsjoner
- 1 stk fennikel
- 1 stk rødløk
- 2 ss sesamfrø
- 3 ss olje
- 1½ ss sitronsaft
- salt og pepper
Skjær fennikel og rødløk i tynne skiver. Ha olje i en varm panne/gryte og tilsett resten av ingrediensene og la det steke på middels varme i noen minutter. Smak til med salt og pepper.
No comments yet.