Enkel kyllingsuppe med tomat og creme fraiche

Suppe kan man lage i alle slags varianter og nesten like gode blir de alle sammen. Jeg hadde noe venner på besøk og suppe skulle serveres. Jeg valgte å lage med kylling, tomat, creme fraiche og karri samt litt grønnsaker. Tilbakemeldingene var gode og alt ble spist opp. Raskt og enkelt var det. Det tok ca. 30 minutter fra jeg begynte til suppen var klar for servering.

Enkel kyllingsuppe med tomat og creme fraiche

kyllingsuppe

Du trenger: Til 4 porsjoner

  • 2-3 stk kyllingfilter
  • 1½ ss karri
  • 1 stk rødløk
  • 2 stk gulrot
  • 2 ss meierismør
  • 2 dl vann
  • 2 stk hønsebuljongterninger
  • 800 g hermetiske tomater
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 ts sukker
  • salt

Ta kyllingfiletene ut av kjøleskapet 20 minutter før tilberedning. Tørk av dem og skjær i passe stykker. Rensk og skjær løk og gulrot i skiver. Ha 1 ss smør i en varm panne/gryte og tilsett halvparten av karrien. Bland sammen og ha i kyllingfiletbitene og stek det raskt. Hell det over på fat eller lignende. Ha 1 ss smør og resten av karrien i den varme pannen/gryten og stek løk og gulrot raskt. Ha i de stekte kyllingfiletbitene og resten av ingrediensene og bland godt sammen. La det småkoke i noen minutter. Smak til med salt. Serveres med godt brød til. Velbekomme:)

 

, , , , , , , , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media