Lammegryte med hvitløk og bønner

Lammegryte til middag en kald høst-/vinterkveld sammen med familie og gode venner er en favoritt. Denne oppskriften har jeg fått hos min gode kollega Merethe og den vil jeg absolutt anbefale, takk for oppskriften. Gryten er rask og lettvint å lage, smaker fantastisk godt med mange gode smaker i lag og er like god oppvarmet neste dag. Lammekjøttet er fra Kuraas.

Lammegryte med hvitløk og bønner

lammegryte

Du trenger: Til 4 porsjoner

  • 700-900 g lammekjøtt (bog eller lammelår i skiver)
  • 2 ss olje/smør
  • salt/pepper
  • 2 fedd hvitløk
  • 250 g cherrytomat (1 boks)
  • 3 dl vann
  • 1 boks hvite bønner i tomatsaus
  • 300 g aspargesbønner (1 pose frosne)
  • 1 ts tørket rosmarin

Ta kjøttet ut av kjøleskapet minst 30 minutter før tilberedning. Skjær det i biter og ha halvparten i en varm panne/gryte med olje/smør i. Brunes raskt og tas ut av pannen. Gjør det samme med siste halvpart og så ha alt stekt kjøtt i gryten. Tilsett salt og pepper, finhakket hvitløk og stek videre i ett par minutter. Del tomatene i to og tilsett dem i gryten og rør om litt. Tilsett annet og la det småkoke i ca 30-40 minutter avhengig av hvilket type lammekjøtt du har i. Smak om det er mørt nok for deg. Tilsett så bønner, aspargesbønner og rosmarin og la det trekke i noen minutter. Smak til med salt og pepper. Serveres med potetmos eller godt brød til. Velbekomme:)

 

, , , , , , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media