Å finne middagsalternativer 365 ganger pr år i flere år er jaggu ikke enkelt. I dag var ikke noe unntak, men det som jeg laget i dag ble veldig godt. Kylling gratinert i ovn med masse grønnsaker, bacon og parmesan falt i smak hos alle rundt middagsbordet. Jeg valgte å servere det med ovnsstekte potetbåter, men ris og en grønn salat til passer nok også godt til. Lag gjerne dobbel porsjon og ha det i en langpanne. Inviter venner på middag og la dem få smake.
Gratinert kyllingfilet og grønnsaker
Du trenger: Til 4 posjoner
- 4 stk kyllingfileter
- 1 stk ss smør/olje
- 4 stk mellomstore sjampinjonger
- 125 g bacon
- 1 stk rødløk
- ½ squash
- 1 liten blomkål
- 1 stk rød paprika
- 1 boks creme fraiche
- 50 g parmesan
Ta kyllingfiletene ut av kjøleskapet 30 minutter før tilberedning. Ta litt salt og pepper på begge sider av filetene og legg dem i en varm panne med smør/olje i. Stekes 3-4 minutter på hver side på middels varme. Ta dem ut av pannen. Skjær sjampinjong i skiver, løk i halve ringer og bacon i terninger og stek det i pannen i noen minutter. Ha i litt smør/olje. Rør om underveis. Skjær squash i halve skiver, blomkålen i buketter og paprika i strimler. Bland sammen de stekte grønnsakene med resten og ha det i en ildfast form. Legg kyllingfiletene på, fordel creme fraiche rundt og rasp parmesanosten over. Sett formen inn i forvarmet ovn på 200 grader i ca 25 minutter. Serveres med ovnsstekte poteter til. Velbekomme:)
Ovnsstekte poteter
Du trenger: Til 4 porsjoner
- 12 stk mellomstore mandelpoteter
- 2 ss olivenolje
- 1 ts hvitløkspulver
- 1½ ts provencekrydder
- ½ ts salt
Vask og tørk potetene. Del dem på langs i fire deler og ha dem i en bolle. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt sammen. Legg bakepapir i en form/langpanne og fordel potetbåtene over. Sett formen inn i forvarmet ovn på 200 grader i ca 25 minutter sammen med kyllingretten. Velbekomme:)
Dette var veldig godt. Laget idag, og kommer nok til å lage det flere ganger. Anbefales
Ser nydelig ut – dette må prøves ??