Gratinert kyllingfilet og grønnsaker

Å finne middagsalternativer 365 ganger pr år i flere år er jaggu ikke enkelt. I dag var ikke noe unntak, men det som jeg laget i dag ble veldig godt. Kylling gratinert i ovn med masse grønnsaker, bacon og parmesan falt i smak hos alle rundt middagsbordet. Jeg valgte å servere det med ovnsstekte potetbåter, men ris og en grønn salat til passer nok også godt til. Lag gjerne dobbel porsjon og ha det i en langpanne. Inviter venner på middag og la dem få smake.

Gratinert kyllingfilet og grønnsaker

kylling i form

Du trenger: Til 4 posjoner

  • 4 stk kyllingfileter
  • 1 stk ss smør/olje
  • 4 stk mellomstore sjampinjonger
  • 125 g bacon
  • 1 stk rødløk
  • ½ squash
  • 1 liten blomkål
  • 1 stk rød paprika
  • 1 boks creme fraiche
  • 50 g parmesan

kyllingform før ovn

Ta kyllingfiletene ut av kjøleskapet 30 minutter før tilberedning. Ta litt salt og pepper på begge sider av filetene og legg dem i en varm panne med smør/olje i. Stekes 3-4 minutter på hver side på middels varme. Ta dem ut av pannen. Skjær sjampinjong i skiver, løk i halve ringer og bacon i terninger og stek det i pannen i noen minutter. Ha i litt smør/olje. Rør om underveis. Skjær squash i halve skiver, blomkålen i buketter og paprika i strimler. Bland sammen de stekte grønnsakene med resten og ha det i en ildfast form. Legg kyllingfiletene på, fordel creme fraiche rundt og rasp parmesanosten over. Sett formen inn i forvarmet ovn på 200 grader i ca 25 minutter. Serveres med ovnsstekte poteter til. Velbekomme:)

Ovnsstekte poteter

stekte poteter

Du trenger: Til 4 porsjoner

  • 12 stk mellomstore mandelpoteter
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1½ ts provencekrydder
  • ½ ts salt

Vask og tørk potetene. Del dem på langs i fire deler og ha dem i en bolle. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt sammen. Legg bakepapir i en form/langpanne og fordel potetbåtene over. Sett formen inn i forvarmet ovn på 200 grader i ca 25 minutter sammen med kyllingretten. Velbekomme:)

 

, , , , , , , , , , , , , ,

2 Responses to Gratinert kyllingfilet og grønnsaker

  1. Heidi 14. februar 2016 at 19:35 #

    Dette var veldig godt. Laget idag, og kommer nok til å lage det flere ganger. Anbefales

  2. Anne Lill 27. juni 2016 at 21:33 #

    Ser nydelig ut – dette må prøves ??

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media