Fylt, ovnsbakt paprika

Fylt, ovnsbakt paprika smaker helt nydelig og du kan variere smakene nesten uendelig. Dersom du unnlater å ha i baconet blir dette en utmerket vegetarrett. Variasjonene i krydder og ingredienser er mange. Bruk gjerne ris, bønner, mais, gulrot, chili, løk, tacokrydder, provencekryder, kjøttdeig eller annet godt du har i kjøleskapet. Passer fint til både koldtbord og som en del av en tapasmeny. Men dersom du serverer en salat og godt brød til passer det også som en middagsrett.

Fylt, ovnsbakt paprika

fylt paprika

Du trenger: Til 3 paprika

  • 3 stk middels store paprika
  • 140 g bacon
  • 2 stk middels store sjampinjonger
  • 1 ts raspet fersk ingefær
  • 6 stk sukkererter
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 stk tomat
  • 1 ss god olivenolje (jeg brukte med hvitløk og chili)
  • salt og pepper
  • ost

fyll til paprika

Skjær toppene av paprikaen en rens dem for frø. Ta dem i en ildfast form og sett dem inn i forvarmet ovn på ca 200 grader i ca 15 minutter.

Skjær bacon i biter/terninger, ha det i en varm gryte og stek i et par minutter. Rør om underveis. Rasp ingefær og skjær resten av ingrediensene (inkl restene av paprikalokkene) i biter. Ha i en skje smør og ta alt sammen med unntak av tomat sammen med baconet i gryten og la det steke i noen minutter. Tilsett nå den finhakkede tomaten og en skje med god olje og bland inn. Smak til med salt og pepper. Ta paprikaene ut av ovnen og fordel fyllet i dem og ha ost på toppen. Stekes videre i ovnen til osten er gylden. Serveres med godt brød til. Velbekomme:)

, , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media