Denne salaten smakte jeg for første gang for mange år siden i et hyggelig selskap. Siden den gang har jeg laget den en del ganger og hatt med meg i både konfirmasjoner og barnedåp som en del av et koldtbord. Denne anbefales både av meg og mange andre. Her er både salt og søtt i god kombinasjon. Prøv du også neste gang du skal lage til noe godt. Takk for oppskriften Hege.
Broccolisalat med bacon og tranebær
Du trenger: Til 6-8 personer (som en del av et koldtbord)
- 1 dl ekte majones
- 1 ss eddik
- 3 ss sukker
- ca 140 g bacon
- 1 stk broccoli
- 1 dl tørket tranebær
- 1 dl solsikkekjerner
Ha majones, eddik og sukker i en skål og bland sammen til en dressing. Skjær bacon i biter/terninger og ha det i en varm panne i ett par minutter. Vend om underveis. Ha 1 ts smør i pannen og skjær broccolien i små buketter som has i med baconet. Ta også i tranebær og solsikkekjerner. Stekes på middels varme noen minutter samtidig som det vendes om i pannen. Tilsett dressingen og la det stekes ytterligere noen minutter. Serveres lun som en del av et koldtbord. Velbekomme:)
No comments yet.