Pasta til middag er noe som både liten og stor setter veldig pris på. Utvalget av oppskrifter på sauser er stort. Jeg har denne gang valgt å tilsette både stekt kjøtt og grønnsaker i sausen for å få den mer mettende. Denne sausen passer også utmerket å ha på pizza. Lag gjerne dobbel porsjon om nødvendig og ha resten på helgepizzaen.
Pasta-/pizzasaus med biffstrimler, bacon og sjampinjong
Du trenger: Til 3-4 porsjoner
- 2 stk sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 4 stk små sjampinjong
- 1 stk gulrot
- 1 ss olivenolje
- 250 g biffstrimler
- 140 g bacon
- 1 ss olivenolje
- 1 boks hakkede tomater (400 g)
- 1 ss tomatpure
- 1 stk stor tomat
- 1 ts sukker
- 1 ss oregano
- ¼ ts salt
- ¼ ts pepper
Ta kjøttet ut av kjøleskapet ca 30 minutt før tilberedning. Rensk løk og hvitløk og skjær i små biter. Rensk gulrot og skjær den og sjampinjongen i tynne skiver. Ha 1 ss olje i en varm panne/gryte og ha løk, hvitløk, gulrot og sjampinjong i. Rør om underveis. Skal kun steks til løken er gylden, ca 2-3 minutter. Ha dette over i en gryte.
Skjær biffstrimler og bacon i biter. Ha 1 ss olje i pannen og stek kjøttet noen minutter. Rør om underveis. Ha kjøttet i gryten sammen med den stekte løkblandingen. Finhakk tomaten og tilsett den og resten av ingrediensene i gryten. La det småkoke uten lokk i ca 30 minutter. Server gjerne med hvitløkbaguette og raspet parmesan. Velbekomme:)
No comments yet.