Pasta-/pizzasaus med biffstrimler, bacon og sjampinjong

Pasta til middag er noe som både liten og stor setter veldig pris på. Utvalget av oppskrifter på sauser er stort. Jeg har denne gang valgt å tilsette både stekt kjøtt og grønnsaker i sausen for å få den mer mettende. Denne sausen passer også utmerket å ha på pizza. Lag gjerne dobbel porsjon om nødvendig og ha resten på helgepizzaen. 

Pasta-/pizzasaus med biffstrimler, bacon og sjampinjong

pastafat

Du trenger: Til 3-4 porsjoner

  • 2 stk sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 stk små sjampinjong
  • 1 stk gulrot
  • 1 ss olivenolje
  • 250 g biffstrimler
  • 140 g bacon
  • 1 ss olivenolje
  • 1 boks hakkede tomater (400 g)
  • 1 ss tomatpure
  • 1 stk stor tomat
  • 1 ts sukker
  • 1 ss oregano
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts pepper

pastasaus i gryte

Ta kjøttet ut av kjøleskapet ca 30 minutt før tilberedning. Rensk løk og hvitløk og skjær i små biter. Rensk gulrot og skjær den og sjampinjongen i tynne skiver. Ha 1 ss olje i en varm panne/gryte og ha løk, hvitløk, gulrot og sjampinjong i. Rør om underveis. Skal kun steks til løken er gylden, ca 2-3 minutter. Ha dette over i en gryte.

Skjær biffstrimler og bacon i biter. Ha 1 ss olje i pannen og stek kjøttet noen minutter. Rør om underveis. Ha kjøttet i gryten sammen med den stekte løkblandingen. Finhakk tomaten og tilsett den og resten av ingrediensene i gryten. La det småkoke uten lokk i ca 30 minutter. Server gjerne med hvitløkbaguette og raspet parmesan. Velbekomme:)

 

, , , , , , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media