Lammegryte

Høsten er virkelig tiden for å lage gode gryter med ferskt kjøtt. Når du har fått alt i gryten ordnes resten av seg selv. Og god lukt i huset blir det også. Denne gang brukte jeg fårikålkjøtt av villsau. Men du kan gjerne bruke annet lammekjøtt. Bruk og av sesongens grønnsaker å ha i. Gryten er minst like god å spise neste dag. Ferskt fårikålkjøtt av villsau er fra Kuraas i Narvik.

Lammegryte

lammegryte

Du trenger: Til 2-3 porsjoner

  • 1 kg fårikålkjøtt av lam (eller annet lammekjøtt)
  • 1 stk løk
  • 1 stk hvitløk
  • 1½ ss meiersmør
  • ½ liter vann
  • 150 g persillerot
  • 2 stk gulrot
  • ½ stk grønn chili
  • 2 stk tomat
  • 200 g tomatpure
  • 500 g hermetiske tomater
  • 2 stk laubærblad
  • 1 ts rosmarin
  • salt/pepper

Ta kjøttet ut av kjøleskapet ca 30 minutter før tilberedning. Del det opp i passe serveringsstykker. Smelt smøret i en varm gryte og ha kjøttet i. La det steke noen minutter på hver side. Tilsett løk i ringer og hele hvitløkfedd og stek videre til løken er gylden. Rør om underveis. Ha i vannet og la det småkoke med lokk til kjøttet begynner å bli mørt. Rensk og skjær persillerot og gulrot i skiver. Finhakk chili og tomat ha alle ingrediensene i. Smak til med salt og pepper. Serveres med kokte poteter til. Velbekomme:)

, , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media