Høsten er virkelig tiden for å lage gode gryter med ferskt kjøtt. Når du har fått alt i gryten ordnes resten av seg selv. Og god lukt i huset blir det også. Denne gang brukte jeg fårikålkjøtt av villsau. Men du kan gjerne bruke annet lammekjøtt. Bruk og av sesongens grønnsaker å ha i. Gryten er minst like god å spise neste dag. Ferskt fårikålkjøtt av villsau er fra Kuraas i Narvik.
Lammegryte
Du trenger: Til 2-3 porsjoner
- 1 kg fårikålkjøtt av lam (eller annet lammekjøtt)
- 1 stk løk
- 1 stk hvitløk
- 1½ ss meiersmør
- ½ liter vann
- 150 g persillerot
- 2 stk gulrot
- ½ stk grønn chili
- 2 stk tomat
- 200 g tomatpure
- 500 g hermetiske tomater
- 2 stk laubærblad
- 1 ts rosmarin
- salt/pepper
Ta kjøttet ut av kjøleskapet ca 30 minutter før tilberedning. Del det opp i passe serveringsstykker. Smelt smøret i en varm gryte og ha kjøttet i. La det steke noen minutter på hver side. Tilsett løk i ringer og hele hvitløkfedd og stek videre til løken er gylden. Rør om underveis. Ha i vannet og la det småkoke med lokk til kjøttet begynner å bli mørt. Rensk og skjær persillerot og gulrot i skiver. Finhakk chili og tomat ha alle ingrediensene i. Smak til med salt og pepper. Serveres med kokte poteter til. Velbekomme:)
No comments yet.