I går lagde jeg kyllinggryte med karri og grønnsaker til middag. Det smakte helt fortreffelig. Det ble middels sterkt og dersom du ønsker en sterkere variant kan du gjerne ha i mer karri og eventuelt litt chili. Heldigvis ble det litt rester som jeg skal varme opp i dag. Det blir lettvint og sikkert godt. Jeg serverte ris til, men nudler passer nok også veldig godt. Med alle grønnsakene i så følte jeg at dette var veldig sundt.
Kylling med karri og grønnsaker
Du trenger: Til 4 porsjoner
- 3 ss meierismør
- 3 ss karri
- 1 liter kokende vann
- 2 stk hønsebuljongterninger
- 1 ss hvitløkspulver
- 2½ dl fløte
- 2½ dl kokosmelk
- 600 g kyllingfilet
- ½ stk rødløk
- 2 stk gulrøtter
- 1 stk liten boks vannkastanjer (ca 140g)
- ½ stk rød paprika
- ½ stk gul paprika
- ½ stk grønn paprika
- ½ stk squash
- 4-5 ss maizenajævner
Smelt smør i en gryte på middels temperatur og ha i karri. Rør om og la det småkoke i ca 5 minutter. Kok opp 1 liter vann og ha i hønsebuljongterningene og rør om til de er løst opp i det varme vannet. Hell det over i gryten med smør og karriblandingen. Tilsett fløte og kokosmelk. Skrell løken, skjær den i skiver og tilsett i gryten. La det koke uten lokk i ca 30 minutt. Skjær kyllingfileten i biter og tilsett den i gryten sammen med skrellede gulrøtter som er skjært i skiver og kok videre i ca 10 minutter. Skjær paprika i strimler og squash i skiver og ha det sammen med vannkastanjene i gryten. Kok videre i ca 5 minutter. På slutten av koketiden has maizenajævner i til ønsket konsistens og rør godt rundt. Serveres med ris eller nudler til. Velbekomme:)
Ser kjempegodt ut. Tåler ikke paprika så jeg sliter med å erstatte med andre grønnsaker.