Kyllinggryte med karri og grønnsaker

I går lagde jeg kyllinggryte med karri og grønnsaker til middag. Det smakte helt fortreffelig. Det ble middels sterkt og dersom du ønsker en sterkere variant kan du gjerne ha i mer karri og eventuelt litt chili. Heldigvis ble det litt rester som jeg skal varme opp i dag. Det blir lettvint og sikkert godt. Jeg serverte ris til, men nudler passer nok også veldig godt. Med alle grønnsakene i så følte jeg at dette var veldig sundt.

Kylling med karri og grønnsaker

kylling med karri

Du trenger: Til 4 porsjoner

  • 3 ss meierismør
  • 3 ss karri
  • 1 liter kokende vann
  • 2 stk hønsebuljongterninger
  • 1 ss hvitløkspulver
  • 2½ dl fløte
  • 2½ dl kokosmelk
  • 600 g kyllingfilet
  • ½ stk rødløk
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk liten boks vannkastanjer (ca 140g)
  • ½ stk rød paprika
  • ½ stk gul paprika
  • ½ stk grønn paprika
  • ½ stk squash
  • 4-5 ss maizenajævner

grønnsaker på fat

Smelt smør i en gryte på middels temperatur og ha i karri. Rør om og la det småkoke i ca 5 minutter. Kok opp 1 liter vann og ha i hønsebuljongterningene og rør om til de er løst opp i det varme vannet. Hell det over i gryten med smør og karriblandingen. Tilsett fløte og kokosmelk. Skrell løken, skjær den i skiver og tilsett i gryten. La det koke uten lokk i ca 30 minutt. Skjær kyllingfileten i biter og tilsett den i gryten sammen med skrellede gulrøtter som er skjært i skiver og kok videre i ca 10 minutter. Skjær paprika i strimler og squash i skiver og ha det sammen med vannkastanjene i gryten. Kok videre i ca 5 minutter. På slutten av koketiden has maizenajævner i til ønsket konsistens og rør godt rundt. Serveres med ris eller nudler til. Velbekomme:)

 

 

, , , ,

One Response to Kyllinggryte med karri og grønnsaker

  1. June 1. september 2015 at 21:03 #

    Ser kjempegodt ut. Tåler ikke paprika så jeg sliter med å erstatte med andre grønnsaker.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media