Fårikål

Nå er det heldigvis fårikåltid igjen. Siste torsdag i september er fårikålens dag. Dette er en fantastisk god middag som har få ingredienser og som er enkel å lage. Lag gjerne dobbel porsjon og inviter familie eller venner på middag i dag. Om du får rester gjør det ingenting. Fårikålen er enda bedre i morgen. God middag. 

Fårikål

fårikål på fat

Du trenger: Til 3-4 porsjoner

  • 2 kg fårikålkjøtt
  • 1 pose hel pepper, 21 g
  • 1 ss salt
  • vann
  • 1 stk stor hodekål
  • 2 stk gulrøtter

fårikål i gryte

Ha kjøttet i en stor kasserolle og ha på pepper og halvparten av saltet. Dersom du ikke vil ha pepper liggende løs i gryten kan du bruke pepperkoker. Tilsett vann til det nesten dekker kjøttet. Kok opp og la det små koke i ca 1½ time med lokk. Skjær hodekålen i båter, skrell gulrøttene og ha alt sammen (gulrøttene kan være hel) i gryten over kjøttet og ha på resten av saltet. La det koke videre i ca 1 time. Dersom du bruker lammelår i skiver kan du ha alt samtidig i kjelen og la det småkoke i ca 1 time. Da er alt ferdig. Serveres med poteter til. Velbekomme:)

 

, , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media