Laksemåltid er på norske middagsbord ofte og i mange spennende varianter. Laks med pasta og sjampinjongstuing er et supert og godt laksemåltid. Lettvint er det også å lage. Start med sjampinjongstuingen og når den småkoker setter du pasta på kok. Da kan du ha full kontroll med laksestekingen. Fersk laks er fra fiskehallen i Narvik.
Stekt laks med pasta og sjampinjongstuing
Du trenger: Til 2 personer
Sjampinjongstuing:
- 8 stk middels store sjampinjong
- ½ gul paprika
- 1 pk fløte
- ½ ts sitronsaft
- salt/pepper
- 1 ss meierismør
Skjær sjampinjongen i skiver og ha dem i en varm gryte i noen minutter. Rør om underveis. Skjær paprika i strimler og ha i sammen med sjampinjongen. Tilsett smør og stek videre i ett par minutter. Ha i resten av ingrediensene og la det stå å småkoke under lokk i ca 25 minutter. Rør om underveis og smak til med salt og pepper. Ta av lokket og la det småkoke til du har fått ønsket konsistens, ca 5 minutter.
Pasta:
- ca 300 g fettuccine eller annen pasta
Ha rikelig med vann i en kjele og kok pastaen som anvist på pakken.
Laks:
- 1-2 skiver laks pr person
- salt/pepper
- 1 «stor» ss meierismør
Ta laksen ut av kjøleskapet ca 30 minutter før tilberedning. Tørk fisken med husholdningspapir og ha på salt og pepper. Ha smør i varm panne og stek fisken i 2-4 minutter på hver side avhengig av tykkelsen på lakseskivene. Server med pasta, sjampinjongstuing og gjerne en grønn salat til. Velbekomme:)
No comments yet.