Kylling er svært anvendelig og likes av mange. Denne gang har jeg stekt kyllingfiletene i panne noen minutter og fortsatt stekingen i ovn sammen grønnsakene. Veldig lettvint. Kombiner gjerne med de grønnsakene du har tilgjengelig. Jeg har her hatt i revet parmesan som setter en veldig god smak på retten.
Sesamkylling med gratinerte grønnsaker
Du trenger: Til 4 personer
- 4 stk kyllingfilet
- salt og pepper
- 4 ss sesamfrø
- 2 ss meierismør
Grønnsaker
- 2 stk pastinakk
- 2 stk persillerot
- 2 stk gulrot
- 2 stk søtpotet
- 8 stk sjampinjong
- 100 g revet parmesan
- 3-4 ss olivenolje
- salt/pepper
Ta kyllingfiletene ut av kjøleskapet ca 30 minutter før tilberedning. Rensk og skjær grønnsakene i biter/skiver og ha det i en stor skål/bolle. Rasp parmesan og bland det inn i grønnsakene sammen med olivenoljen og salt og pepper. Legg grønnsakene i en ildfast form og sett dem inn i forvarmet ovn på 200 grader i ca 35 minutter. Vend om på grønnsakene etter halvgått tid.
I mens grønnsakene er i ovnen has litt salt og pepper på kyllingfiletene. Ha sesamfrøene i en skål og vend kyllingfiletene i frøene. Ha meierismør i en varm panne og stek kyllingfiletene 4-5 minutter på begge sider på middels temperatur. Når det er ca 10 minutter igjen av steketiden på grønnsakene legger du kyllingfiletene i ovnen på grønnsakene. Etter 10 minutter er alt ferdig. Ta ut av ovnen og retten er klar til servering. Serveres gjerne med brød til Velbekomme:)
No comments yet.