Fylte auberginer

Fylt aubergine med grønnsaker er en enkel og veldig god smårett. Du kan fylle dem med det du liker av grønnsaker. Dersom du serverer det som en forrett er det nok med en halv til hver. Jeg har denne gang også hatt i stekte baconbiter og toppet med ost som gjør det ekstra godt. Det er første gang jeg hadde et lite dryss med kanel i og det gjorde virkelig susen. Prøv du også. Det går fint å lage dem nesten ferdige og sett den inn i ovn rett før servering eller når gjestene kommer.

Fylte auberginer

fylte auberginer

Du trenger: Til 4 personer

  • 4 stk auberginer
  • 8 ss olivenolje
  • 1 stk rødløk
  • ½ stk rød paprika
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stk tomater
  • 150 g bacon
  • ¼ ts kanel
  • salt/pepper
  • raspet ost

Del auberginene på langs. Stikk i auberginkjøttet med gaffel over hele innsiden. Pass på så du ikke stikker gjennom. Ha på ca 1 ss olivenolje på hver halve og pensle utover. Legg de halve auberginene i en ildfast form eller steikebrett og sett dem inn i forvarmet ovn på midterste rille på 180 grader i ca 35 minutter.

Finhakk løk, paprika, hvitløk og tomat og stek det noen minutter i en varm panne med litt meierismør i. Skjær bacon i biter og stek dette i egen panne noen minutter. Bland sammen det hele og tilsett kanel og smak til med salt og pepper.

Ta ut auberginene av ovn og bruk en spiseskje for å ta ut mesteparten av auberginkjøttet av auberginen. Da har du fine halve «aubeginskåler». Finhakk auberginkjøttet tilsett det sammen med resten i pannen. Rør godt om. Fordel masse i de halve auberginene og ha på litt revet ost på toppen av hver. Settes inn i ovnen igjen på samme temperatur og stek videre til osten er gyllen, ca 10-15 minutter. Ta ut av ovn og klar til servering. Velbekomme:)

 

, , , , , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media