Bifftallerken med grønnsaker

Biff er vel noe av det beste man kan servere. Selv foretrekker jeg entrecote som på grunn av mer fett gir mer smak. I forhold til grønnsaker og tilbehør er variantene uendelig. Jeg har denne gang brukt paprika, sjampinjong og «vanlige» poteter som stekes sammen på pannen med biffene. Som krydder har jeg har jeg brukt provencekrydder både på grønnsaker og biff. Lykke til og godt måltid. 

Bifftallerken med grønnsaker

Bifftallerken med grønnsaker

Du trenger: Til 2 persjoner

  • 2 stk biffstykker, ca 200 g pr stykk
  • 10 stk småpotet
  • 1 stk paprika
  • 4 stk sjampinjong
  • 2 ss provencekrydder
  • 1 ts salt
  • 1-2 ss meierismør

Ta kjøttet ut av kjøleskapet ca 30 minutter før tilberedning. Tørk av det. Kok potetene i ca 10 minutter, hell av vannet og la det dampe av. Skjær paprika i strimler og sjampinjong i fire deler. Dersom du ikke har småpoteter, men litt større er det en fordel at du da deler dem i to halve. Ha halvparten av krydder og salt på biffene. Smelt smør i varm panne og ha biffene i pannen. Snu biffene etter ca 2 minutter og stek videre. Senk temperaturen da på platen etter ett par minutter og ha i paprika, sjampinjong, poteter og resten avsalt og krydder. Tilsett eventuelt mer smør i pannen. Dersom du ikke har stor nok panne kan du ha i alle grønnsaker og krydder når biffene er ferdig stekt og «hviler» på tallerken. Vend det godt sammen. Snu biffene noen ganger underveis i steketiden til grønnsakene. Når du har ønsket stekeresultat på biffene tar du dem av pannen og legger dem på serveringsfat. Når på potetene er møre er resten også ferdig. Fordel på fat ved iden av biffene. Velbekomme:)

Dersom du ønsker å lage bernaisesausen selv er oppskriften bernaisesaus.

, , , , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media