Hvalkjøtt er noe som jeg syntes er veldig godt både på grillen og som i en gryte med annet godt tilbehør. Det passer til alle anledninger. Jeg har denne gang laget en selvkomponert hvalgryte, men du kan ha i det som du som liker og har tilgjengelig. Den er også god oppvarmet neste dag. Ferskt hvalkjøtt er fra Fiskehallen i Narvik.
Siws hvalgryte
Du trenger: Til 4 porsjoner
- 800 g hvalkjøtt
- 2 stk løk
- 3 ss meierismør
- 300 g sjampinjong
- 150 g bacon
- 2 stk store gulrøtter
- 3 dl kraft/vann
- 4 dl fløte
- 2 ss tyttebærsyltetøy
- 8 skiver brunost
- 4 ss maizenajævner
- ½ ts salt
- ¼ ts pepper
Ta hvalkjøttet ut av kjøleskapet til temperering ca 30 minutter før tilberedning. Skjær det i terninger og stek først halvparten av kjøttet og løken i meierismør i en gryte i noen minutter. Rør om underveis. Ha kjøttet og løken over i en skål og ha ca 1½ dl vann i gryten for å «koke av». Hell kraften du får da i sammen med det stekte kjøttet og løken. Stek så siste halvpart av kjøttet og løken på samme måte og har da også tilslutt 1½ dl vann i gryten. Ha alt det stekte kjøttet og løken i gryten. La det stå å småkoke med lokk i 10 minutter (avhenger av mørheten til kjøttet). Smak på kjøttet om det er snart ferdig.
Skjær sjampinjong og bacon i skiver og stek det i en varm panne noen minutter. Ha i fløten, salt og pepper, bruost, tyttebærsyltetøy og det stekte baconet og sjampinjongen. Rensk og skjær gulrøttene i skiver og ha det i gryten og la det småkoke uten lokk til gulrøttene er møre. Ha i maizenajævner til du får ønsket konsistens. Rør godt og la det stå i noen miuntter. Klar til servering. Serveres med kokte poteter og tyttebær. Velbekomme:)
No comments yet.