«Fiskepakker» til grill eller ovn med godt tilbehør

Fisk på grillen er veldig godt og lettvint. Med å lage porsjonspakker kan både liten og stor lage sine egen pakker med det tilbehøret man liker best. Når jeg lagde det sist gang tok jeg det jeg hadde i kjøleskapet og fordelte i pakkene. Paprika, chili, selleri, blomkål, broccoli, rødløk, purreløk, hvitløk, gulrot, squash og aubergine er noe av det som kan kombineres med fisken, i tillegg til forskjellige krydder og oljer. Anbefaler at du også har i en spiseskje med enten creme fraiche eller meierismør. Jeg bruker både laks, torsk eller kveite alt etter tilgjengelighet. Fersk fisk er fra Fiskehallen i Narvik.

«Fiskepakker» til grill eller ovn med godt tilbehør

fiskepakker med diverse godt

Du trenger: Pr porsjon

  • ca 100 g fisk pr pakke
  • noe grønnsaker
  • 1 ss olje, meierismør eller creme fraiche
  • 1 stk sitronskive
  • salt, pepper

laksepakke

Ta fisken ut av kjøleskapet ca 30 minutt før tilberedning og ta bort skinn og bein og skjær fileten i porsjonsstykker. Spør gjerne din fiskehandler om å være behjelpelig med å ta bort skinn og bein. Det gjør spiseopplevelsen mye større når alt kan spises.

Lag alufoliefirkanter og legg i fisk og ønsket mengde og utvalg av grønnsaker. Ha på salt, pepper og ønsket krydder. Timian, provencekrydder, basilikum, hvitløkspulver, chilipulver, persille, dill, sitron og soya sauce er noen forslag for å få smaksrike pakker. Men fisken i seg selv har også mye smak så det er absolutt å anbefale å prøve kun salt og litt sitron i tillegg til grønnsakene. Prøv å varier og lag forskjellig innhold. Beregn ca 2 pakker pr person.

Legg pakkene på grillklar grill i ca 10-12 minutter på ikke for høy varme. Eller ca 15 minutter i stekeovn på ca 180 grader. Klar til servering. Velbekomme:)

, , , , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media