Tomatsuppe med pølser og stekt grønnkål

Tomatsuppe lages i mange varianter og er som regel alltid godt. Denne varianten er enkel og veldig god. Passer både til middag og som en smårett til kvelds. Blir litt ekstra mettende med pølsebiter i. Det er første gang at jeg har stekt grønnkål til og det ble overraskende godt. Inspirasjonen til oppskriften er fra en oppskrift jeg fant på ica.no sine sider.

Tomatsuppe med pølser og stekt grønnkål

tomatsuppe

Du trenger: Til 3-4 porsjoner

  • 1 stk løk
  • 1 stk fennikel
  • 1 ss meierismør
  • 2 stk bokser hermetiske tomater (hakkede)
  • 7-9 dl kraft (2 stk kjøttbuljongterninger)
  • 1 boks hvite bønner
  • ¼ ts salt
  • litt pepper
  • 250 g pølser
  • 100 g grønnkål
  • 1 ss meierismør

Finhakk løk og fennikel og stek det i en gryte med meierismør. Kok opp 9 dl vann og ha i kjøttbuljongterningene og rør rundt til de er oppløst. Ha i hakkede tomater og 7 dl kraft. La det koke i ca 5 minutter. Skyll bønnene og tilsett dem i suppen. Bruk stavmikser til å gjøre suppen «til suppe». Skjær pølsene i biter og tilsett i suppen. Tilsett gjerne resten av kraften i suppen for å få ønsket konsistens. La det småkoke til pølsene er god og varm. Smelt meierismøret i en varm panne, tilsett grønnkålen og stek det i noen minutter. Ha suppen i suppeskåler og ha på den stekte grønnkålen. Serveres med godt brød til. Velbekomme:)

, , , , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media