Boknafisk med gulrotstuing og bacon

Boknafisk er lett tørket torsk som har hengt på hjell i ca 2 uker. Du får kjøpt ferdig utvannet torsk slik a du slipper å gjøre det selv. Men sjekk med din lokale fiskehandler også i forhold til om du må tilsette salt i kokevannet. Dette fiskmåltidet smaker aldeles utmerket og passer både til hverdag og fest. Som tilbehør har jeg valgt det tradisjonelle med gulrotstuing og bacon. Utmerket boknafisk er fra Fiskehallen i Narvik.

Boknafisk med gulrotstuing og bacon

image

Du trenger: Til 4 porsjoner

  • ca 1 kg boknafisk
  • vann
  • salt
  • ca 300 g bacon

Ha vann i en kjele og tilsett 1 ss salt pr liter vann. Kok opp og ha fisken i. Skru ned temperaturen og la det trekke i ca 10 minutter. Skjær bacon i biter og stek det i en panne noen minutter. Ha fiskebiter over på fat og server med gulrotstuing, bacon og nykokte poteter til. Velbekomme:)

Gulrotstuing

  • 4 stk gulrot
  • 2 ss meierismør
  • 2½ ss hvetemel
  • 1 dl fløte
  • 3 dl melk
  • ½ ts salt
  • litt pepper

image

Skrell og skjær gulrøttene i tynne skiver. Kok opp vann og ha i gulrotskivene og kok dem noen minutter. Skal være litt tyggemotstand. Hell av kokevannet. Smelt smøret i en kasserolle og tilsett hvetemelet. Bland sammen. Ha i ca 1 dl av melken og rør godt med visp. Ha i 1 dl til og rør videre. Ha i resten av melk og fløte under god omrøring. La det småkoke noen minutter og smak til med salt og pepper. Ha i gulrotskivene og bland godt. Klar til servering:)

, , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media