Stekt rypebryst med grønnsaker og enkel rypesaus

Rype servert til jul, nyttår, påske eller når som helst er alltid festmat. Opplevelsen av rypemiddagen starter for mange flere uker før rypa er på bordet. Rypemiddag er like nydelig om du velger å helsteke den eller om du kun velger rypebryst i panne. Og for ikke snakk om den fantastisk gode sausen det blir av dette. En stor takk til gode kollega Vegard for nyskutt rype.

Stekt rypebryst med grønnsaker og enkel rypesaus

stekt rypebryst

Du trenger: Til 4 porsjoner

  • 4 stk ryper (8 stk rypebryst)
  • 2 ss meierismør

Ta rypene ut av fryseren minst 30 timer før tilberedning. La dem tine i kjøleskapet. Ta rypene ut av kjøleskapet og legg dem på en fjøl med brystet opp. Legg begge tomlene på hver side av brystbeinet og «dra» tomlene fra hverandre og vreng skinnet av rypa. Klipp av beina nederst med saks. Husk å ta ut innmaten. Skyll godt. Bruk en skarp kniv og skjær ut brystkjøttet langs brystbeinet. Ps Nå kan du begynne med sausen. Ha salt og pepper på begge sidene av brystfiletene og ha dem i forvarmet panne med meierismør i. Stekes i 2-3 minutter på hver side. Has over på fat og serveres med kokte poteter, gulrot, broccoli, stekt bacon med rosenkål og en rypesaus. Velbekomme:)

Rypesaus

  • 1 ½ ss meierismør
  • Restene av de 4 rypeskrogene
  • 2 sjalottløk
  • 1 ss ripsgele
  • 3 dl fløte
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper

Klipp rypeskrogene i 4-6 biter. Finhakk sjalottløk. Ha meierismør i en forvarmet panne og ha i rypeskrogene og sjalottløken og stek i noen minutter. Vend om underveis. Ha i fløte, ripsgele, salt og pepper og la det småkoke i 30 minutter. Sil sausen og hold den varm til resten er klart. Velbekomme:)

 

 

 

, , , ,

One Response to Stekt rypebryst med grønnsaker og enkel rypesaus

  1. Ann Therese 3. april 2015 at 10:22 #

    Ser og høres kjempe spennende ut ! 🙂

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media