Breiflabb er en rovfisk som kan bli opptil 2 meter lang og 100 kg. Den ble tidligere regnet som ufisk og ble kastet på havet igjen. Nå blir den regnet som gourmetmat og jeg syntes den er noe av det beste fra havet. Prøv denne lettvinte varianten der jeg har ovnsstekt filten og servert sjampinjongstuing til. Fantastisk godt. Nydelig breiflabb er fra Fiskehallen i Narvik.
Ovnsstekt breiflabb med pesto og bacon
Du trenger til 4 porsjoner
- 800-1000 g breiflabbfilet
- 4 ss pesto (oppskrift på hjemmelaget pesto her)
- 250 g baconskiver
Ta fisken ut av kjøleskapet ca 30 minutter før tilberedning. Tørk av den og fordel pestoen rundt. Legg baconskivene overlappende på en fjøl og legg breiflabbfileten på og «surr» baconskivene rundt fileten. Legg fisken i en ildfast form og sett den inn i forvarmet ovn på 180 grader. Bruk steketermometer i fisken. Den er da ferdig når temperaturen er 55 grader. Ta fileten ut av ovnen og la den hvile i 10-15 minutter før du skjærer den i porsjonsstykker. Serves med kokte grønnsaker, poteter og sjampinjongstuing. Velbekomme:
Sjampinjongstuing
- 400-500 g sjampinjong
- ½ gul paprika
- 1 ss meierismør
- 3-4 dl fløte
- ½ ts salt
- ¼ pepper
- ¼ sitronsaft
Skjær paprika i små biter og sjampinjongen i skiver. Fres sjampinjong i smøret uten at den blir brun. Tilsett paprika og stek videre i ett par minutter. Tilsett fløte, salt, pepper og sitronsaft. La det stå å trekke uten lokk i minst 1 time. Rør om underveis. Passer til mye.
No comments yet.