Ostegratinerte poteter med blomkål

Dette er nok en variant av ostegratinerte poteter. Denne gangen har jeg erstattet løken med blomkål. Du kan gjerne beholde løken og erstatte blomkål med broccoli. Med parmesan blandet i blir dette en «bankers». Passer utmerket både til biff, lammelåret eller som tilbehør til koldtbordet.

Ostegratinerte poteter med blomkål

ostegratinerte poteter med blomkål

Du trenger: Til 5-6 personer

  • 8-10 stk middels store poteter
  •  ½ liten blomkålhode i buketter
  • 80 g parmesanost
  • ½ ts salt
  • 4 dl fløte

Skrell, skyll og tørk potetene. Skjær dem i tynne skiver. Skjær blomkålen i små buketter . Finrasp parmesanosten (jeg syntes at den parmesanosten som du rasper selv er klart best). Fordel lagvis potet, blomkålbuketter og ost med litt salt i mellom lagene. Ha tilslutt fløten over. Sett i stekeovn på 190 grader i 45 minutter. Vær obs på at fløten kan «løfte» seg og renne i ovnen dersom formen er fylt opp. Velbekomme:)

, , , , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media