Dette er nok en variant av ostegratinerte poteter. Denne gangen har jeg erstattet løken med blomkål. Du kan gjerne beholde løken og erstatte blomkål med broccoli. Med parmesan blandet i blir dette en «bankers». Passer utmerket både til biff, lammelåret eller som tilbehør til koldtbordet.
Ostegratinerte poteter med blomkål
Du trenger: Til 5-6 personer
- 8-10 stk middels store poteter
- ½ liten blomkålhode i buketter
- 80 g parmesanost
- ½ ts salt
- 4 dl fløte
Skrell, skyll og tørk potetene. Skjær dem i tynne skiver. Skjær blomkålen i små buketter . Finrasp parmesanosten (jeg syntes at den parmesanosten som du rasper selv er klart best). Fordel lagvis potet, blomkålbuketter og ost med litt salt i mellom lagene. Ha tilslutt fløten over. Sett i stekeovn på 190 grader i 45 minutter. Vær obs på at fløten kan «løfte» seg og renne i ovnen dersom formen er fylt opp. Velbekomme:)
No comments yet.