Biff med sjampinjonggodt og ostegratinerte poteter med blomkål

En skikkelig biffmiddag kommer høyt på min topp 10 liste over gode middager. Biff passer både til en fredagskveld sammen med familie eller gode venner og som festmat i spesielle anledninger. Du kan velge mange varianter ut fra mørhetsgrad og smak. Indrefileten en den møreste og entrecoten den mest smakfulle. Jeg bruker som regel salt og pepper. Fantastisk.

Biff med sjampinjonggodt og ostegratinerte poteter med blomkål

biff med div tilbehør

Du trenger: Til pr person

  •  150-250 g biffstykke pr persjon
  • salt og pepper
  • smør til steking

Ta kjøttet ut av kjøleskapet 1 time før du skal steke det. Viktig for et vellykket resultat at kjøttet er temperert. Ellers vil du oppleve at det er godt stekt ytterst og rått inni. Stekes 2-5 minutter på hver side avhengig av om du ønsker det rødt eller grått inni. Når kjøttet er ferdig stekt legges det på fat, gjerne oppvarmet, og la kjøttet hvile i noen minutter før servering. Dette fordi at kraften skal få sette seg i kjøttet. Ellers vil du oppleve at dersom du skjærer i kjøttet når du har tatt det ut av pannen at kraften vil sige ut av kjøttet. Serveres med sjampinjonggodt og ostegratinerte poteter med blomkål. Velbekomme:)

Sjampinjonggodt

sjampinjongtilbehør til biff

Du trenger: Til 4 porsjoner

  • 12 stk mellomstore sjampinjonger
  • 1 stk rød paprika
  • 2 stk vårløk
  • 2 stk hvitløkbåter
  • 1 ss meierismør
  • salt

Skjær sjampinjongen i skiver eller båter. Paprika deles i strimler, vårløk kuttes i tynne ringer og hvitløksbåtene finhakkes. Ha sjampinjongen i varm panne uten smør i noen minutter for å få ut litt væske. Rør om underveis.Tilsett smør og de andre ingrediensene og stek videre noen minutter. Vend om i blandingen underveis og smak til med salt. Velbekomme:)

 

, , , , , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media