Pastaretter lages i uendelige varianter og smaker som regel veldig godt. Jeg fikk i «oppdrag» fra datter i huset om å lage denne retten forrige helg. Da laget jeg tomatsausen og pestoen, se oppskrift nedenfor, samme dag. Med saus som skal småkoke 8 timer ble prosessen litt lang, men overkommelig. Du kan gjerne lage sausene dagen før dersom du ikke har god tid, eller bruk gjerne din egen saus som tilsetning i pastaretten. Resultatet ble iallefall en suksess. Oppskriften er med noen endringer inspirert av Half Baked Harvest.
Pastaform med ost, pesto og tomatsaus
Du trenger: Til 4-5 porsjoner
- 300 g pasta (tagliatelle)
- 1 ss meierismør
- 2,5 dl grønn pesto (egen oppskrift nedenfor)
- 300 g pastasaus (egen oppskrift nedenfor)
- 1 dl soltørkede tomater i biter som har ligget i olje
- 150 g fetaost
- 60 g kremost
- 1,5 dl fløte
- salt/pepper
- 125 g mozzarella
Kok pasta som anvist på pakken. Hell så av annet og tilsett meierismøret og bland inn. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt inn. Fetaosten smuldres med fingrene og has i gryten. Ha pastaretten over i en ildfast form og ha på mozzarella i skiver på toppen. Settes inn i forvarmet ovn på 200 grader. Tas ut når osten er gyllen. Serveres med kylling eller kjøttboller, hvitløksbrød og en grønn salat til. Velbekomme:)
No comments yet.