Pannestekt røyefilet med tomat- og rødløksalat

Pannestekt røyefilet med tomat- og rødløksalat er fantastisk godt og som det går fint å servere venner til helgemiddagen. Dette er festmat som det ikke tar lenger tid å lage enn det tar å koke poteter. Husk å nappe ut siste rest av bein far filetene før du steker for da kan alle kose seg uforstyrret. Fersk røyefilet er fra Fiskehallen i Narvik.

Pannestekt røyefilet med tomat- og røyefilet

pannestekt røyefilet

Du trenger: Til 4 porsjoner

  • 4 stk røyefileter á 200 g
  • 1 stk sitron
  • 1 ss meierismør
  • salt og pepper

Ta fisken ut av kjøleskapet ca 20 minutter før temperering. Tørk av filetene og press sitronsaft over dem og ha på et dryss med salt og pepper. Legg røyefiletene i forvarmet panne med meierismør i med skinnsiden ned på middels temperatur i 6-8 minutter. Da ser du at de er nesten stekt gjennom. Snu så filetene som stekes i ca 1 minutt på denne siden. Legges på fat og serveres med potet, rømme og tomat- og rødløksalat. Velbekomme:)

Tomat- og rødløksalat

  • 2 stk rødløk
  • 3 stk tomat
  • 4 ss sukker
  • 2 ss sitronsaft
  • 6 ss vann

Bland sukker, sitron og vann i en skål. Skjær løken i halve tynne ringer og tomaten i båter og ha det sammen med kraften. Vend godt sammen. La salaten stå og trekke i ca 1 time før servering. Vend innimellom. Serveres sammen med røyefiletene.

, ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media