Ovnsstekte laksestykker med creme fraiche og grønnsaker er en laksemiddag som både er lettvint og velsmakende. Med sitronskiver og creme fraiche direkte på laksen får du en nydelig smak samt at du også har «sausen» klar. Jeg har her servert med kokte poteter til, men du kan gjerne lage ovnsstekte poteter. Fersk laks er fra Fiskehallen i Narvik.
Ovnsstekte laksestykker med creme fraiche og grønnsaker
Du trenger: Til 4 porsjoner
- 800-1000 g laksefilet
- 1 stk sitron i skiver
- salt
- hvitløkspepper
- ½ boks creme fraiche
- 1 stk broccoli
- 16 stk sukkererter
Ta laksen ut av kjøleskapet ca 20 minutter før tilberedning. Tørk av og skjær den i passe stykker. Legg stykkene med skinnsiden ned i en ildfast form. Ha på salt og hvitløkskrydder. Legg sitronskivene over laksen. Legg broccoli og sukkerertene i formen sammen med laksen. Ha litt salt på grønnsakene. Fordel creme fraiche over laksen. Settes inn i forvarmet ovn på 180 grader i ca 15-20 minutter. Serveres med kokte poteter til. Velbekomme:)
No comments yet.