Langtidskokt tomatsaus til pasta og pizza

Denne deilige langtidskokte tomatsausen egner seg veldig godt både til pastaretter og pizza. Jeg laget en stor porsjon som jeg har brukt over flere dager til forskjellige middager. I morgen kommer en utmerket pastarett som jeg brukte deler av denne sausen i. Oppskriften er med noen endringer inspirert av Half Baked Harvest.

Langtidskokt tomatsaus til pasta og pizza

tomatsaus til pasta og pizza

Du trenger: Til 10-12 porsjoner

  • 6 ss meierismør (5 ss skal brunes)
  • 800 g skrellede tomater på boks
  • 100 g soltørkede tomater nedlagt i olje (oljen siles av)
  • 1 gul løk delt i to halve
  • 4 fedd finhakket hvitløk
  • 2 ss hakket jalapenós
  • 3 ts tørket basilikum
  • 2 ts tørket persille
  • 1 ts oregano
  • 1 ts timian
  • ¼ ts pepper
  • ½ ts salt
  • 3 ss raspet parmesan

Ha alle ingrediensene i en gryte (nb! det skal bare være 1 ss meierismør nå) og la det småkoke med lokk i ca 8 timer. Du kan halvere koketiden dersom du øker temperaturen litt. Rør rundt i gryten noen ganger i løpet av koketiden.

Brun 5 ss meierismør i en kasserolle. For å se video av bruning av smør, se denne videoen. Pass på slik at det ikke blir brent. Ha det brunede smøret i gryten når det er ca 30 minutter igjen av koketiden og bland det godt inn. Bruk stavmikser for å gjøre sausen jevnere. Denne porsjonen er relativt stor og kan brukes både i pastaretter og til pizza og fordelt på flere dager. Kan oppbevares i kjøleskap i 4-5 dager i glass med lokk. Velbekomme:)

 

 

 

 

 

, , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media