Pesto er en italiensk saus som sannsynligvis kommer fra Nord-Afrika. Den brukes til både brød og pasta. Hjemmelaget pesto er lettvint å lage og smaker mye bedre enn den kjøpte. Lag den gjerne dagen i forveien slik at den er klar til å brukes til pastamiddagen.
Hjemmelaget pesto
Du trenger: Til ca 2,5 dl pesto
- 4 ss meierismør
- 3 dl frisk basilikum (ca 1 plante/potte)
- 2 parmesan
- 40 g pinjekjerner
- 5-7 ss god olivenolje (til ønsket konsistens)
- litt pepper
Ha meierismøret i en gryte og brun det lett over middels varme (tar 3-4 minutter). Hell da smøret over i en kald bolle slik at det ikke blir for brunt på ettervarmen. Rist pinjekjernene lett i varm panne. De skal ikke brunes. Finhakk basilikum, hvitløk og de ristede pinjekjernene og rasp parmesanen. Bland alt sammen med det brunede smøret og ha i litt grovkvernet pepper. Tilsett olivenoljen mens du du blander godt. La stå i kjøleskap minst en time for at smakene for satt seg. Kan også stå til neste dag dersom du da skal bruke den. Velbekomme:)
No comments yet.