Kyllingspyd med bacon og sennepssaus i brød

Kyllingspyd med bacon og sennepssaus i brød er vel en av mine favorittbaguetter. Du kan også bruke stimler av svinefilet eller ytrefilet av storfe. Passer fint å servere både en fredags vinterkveld sammen med familie og venner eller en sommerdag når du har tatt grillen fram. Oppskriften er inspirert fra en side hos tine.no

Kyllingspyd med bacon og sennepssaus i brød

kyllingspyd med sennepssaus i brød

Du trenger: Til 4 brød

  • 4 stk halve baguetter
  • 400 g kyllingfilet
  • 150 g baconskiver
  • 125 g tine kremost
  • 4 stk store salatblader
  • 8 stk cherrytomater
  • ½ rødløk
  • ½ rød paprika
  • 1 stk avocado
  • 4 grillpinner

Skjær kyllingfiletene i passe biter og del baconskivene i to. Tre kyllingbitene og ruller av bacon på grillpinene. Stek grillspydene i panne med meierismør i 2-3 minutter. Settes så inn i forvarmet ovn på 200 grader til kyllingbitene er gjennomstekt. Det tar ca 10 minutter, avhengig av størrelsen på kyllingbitene. Passer også utmerket til å ha på grillen i 6-7 minutter.

Samtidig som du har grillspydene i ovnen kan du også varme baguettene. Baguettene er best når de er litt sprøe og litt avkjølt. Skjær baguettene nesten gjennom slik at de blir som «pølsebrød». Smør kremost på innsiden av baguetten. Fordel resten av de oppskjærte ingrediensene i baguetten, legg i grillspydet og ha på sennepssaus. Velbekomme:)

Du trenger til sennepssaus

  • 1 eggeplomme
  • 2 ts Dijonsennep
  • 1 dl rapsolje
  • 1 ts sitron
  • ½ ts sukker
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper

Visp sammen eggeplomme og sennep. Tilsett rapsoljen i en tynn stråle samtidig som du fortsatt visper. Ha i resten av ingrediensene og bland godt. Settes i kjøleskap minst 1 time før servering. Has over baguettene. Velbekomme:)

, , , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media