Kyllingfilet med ovnsstekt søtpotet og eple-/chilisaus

Det er ikke alltid like enkelt å finne noe til middag som alle liker. Kyllingfilet med ovnsstekt søtpotet og eple-/chilisaus er en rask, enkel og veldig god middag. Her i familien falt den godt i smak. Kyllingfiletene forstekes litt og settes inn i ovnen sammen med søtpotetene. Mens dette står i ovnen er det god tid til å lage sausen. Oppskriften på sausen er inspirert av matprat.no.

Kyllingfilet med ovnsstekt søtpotet og eple-/chilisaus

kyllingfilet med søtpotet og eplesaus

Du trenger: Til 4 porsjoner

  • 4 stk kyllingfileter
  • salt og pepper

Ta kyllingfiletene ut av kjøleskapet ca 30 minutter før tilberedning. Tørk av dem med kjøkkenpapir. Ha på salt og pepper. Stek dem raskt på varm panne i smør i ca 2 minutter på hver side. Legg dem da over i ildfast form. Settes inn i forvarmet ovn på 190 grader varmluft i ca 15 minutter sammen med søtpotetene.

Søtpoteter:

  • 4 stk søtpoteter (avhengig av størrelse)
  • 1 ss timian
  • 1½ ss olivenolje
  • salt og pepper

Skrell og skjær søtpotetene i båter. Legg båtene i en ildfast form og bland inn olje, salt og pepper. Settes inn i forvarmet ovn på 190 grader varmluft i ca 15 minutter sammen med kyllingfiletene.

Eple-/chilisaus:

  • 1 stk pose med bérnaisessaus
  • 1 dl vann
  • 3 dl créme fráiche
  • 1 stk eple i biter
  • 1 stk finhakket rød chili

Ha bernaisesauspulver, vann og creme fraiche i en kasserolle og kok opp. Tilsett epler og chili og la det småkok noen minutter. Smak til med salt og pepper. Server med gjerne med en grønn salat til. Velbekomme:)

, , , , , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media