Fersk skrei, lever og rogn i form

Skrei, lever og rogn, eller skreimølje som noen kaller det for er en fiskemiddag som man ser fram til hele høsten. Det er akkurat nå på denne årstiden at gyteklar skrei fanges og serveres på middagsbordet. Dette måltidet er en viktig del av norsk mattradisjon. Istedenfor å bruke mange kasseroller har jeg hatt alt i en form med folie over og satt det inn i ovn. Alt ferdig samtidig. Helt ferske ingredienser er fra Fiskehallen i Narvik.

Fersk skrei, lever og rogn i form

Fersk skrei lever og rogn

Du trenger: Til 4 porsjoner

  • 1,2 kg skrei i skiver
  • 2-4 stk rogn (avhengig av størrelse)
  • 200 g lever (ferdigrenset)
  • 1 stk løk
  • salt og pepper

Legg fisken og rognen i en ildfast form. Ha lever i en egen ildfast form sammen med løk i tynne skiver. Dryss salt og pepper på begge sider av ingrediensene. Ha ca 1 cm med vann i begge formene. Ha aluminiumsfolie over og sett inn i forvarmet ovn på 180 grader i ca 50 minutter. Alt er ferdig samtidig når fiskekjøttet løsner fra beina. Serveres med gulrot, potet og smeltet smør. Velbekomme:)

, ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media