Dronning Mauds kake

Dronning Mauds kake er en fantastisk god kake som har sin naturlige plass på et kakebord. Bunnen er basert på kransekakedeig som er  toppet med en velsmakende fromasj i flere lag med raspet sjokolade mellom hvert lag. Følg oppskriften trinn form trinn og du vil da få en kake som gir mersmak og blir nok laget til flere anledninger. Oppskriften er inspirert av detsøteliv.

Dronning Mauds kake

dronning mauds kakestykke

Du trenger til bunnen:

  • 10 g meierismør til kakeformen
  • 400 g Odense kransekakemasse (1 stk grønn pakke)
  • 4 stk store egg

Ta 1 stk kakeform på 26 cm og kle med bakepapir i bunnen, og smør bakepapiret og sidene i kakeformen med smeltet meierismør. Del opp kransekakemassen i biter. Kransekakemassen og eggene piskes på maks hastighet i en kjøkkenmaskin i 20 minutter. Fordel røren i kakeformen.

Stekes på 170 grader over- og undervarme på rille 1 nedenfra i 40 minutter. Kontroller med en tannpirker. Det skal ikke være kakerøre på den når den stikkes midt i kaken. Avkjøles i kakeformen på rist.

Du trenger til fromasjen:

  • 120 g Freia Selskapssjokolade
  • 6 stk store egg
  • 80 g sukker
  • 6 dl kremfløte
  • 9 plater gelatin

Finrasp sjokoladen. Bruk gjerne foodprosessor med kniv og la den gå til sjokoladen er helt finhakket. Egg og sukker piskes til eggedosis på maks hastighet i en kjøkkenmaskin i 20 minutter. Imens legges gelatinplatene i kaldt vann i 7 minutter. Sett en skål eller et desilitermål, helst av metall, i vannbad i varmt vann. Løft de bløtlagte gelatinplatene opp av det kalde vannet, og klem ut overflødig kaldt vann. Smelt de bløtlagte gelatinplatene i skålen eller desilitermålet som står oppi vannbadet. Pisk kremfløten til krem på maks hastighet i en kjøkkenmaskin. Bland sammen eggedosis og krem med ballongvisp. Rør forsiktig, og ikke mer en nødvendig, til en jevn og klumpefri fortsatt luftig og lett fromasjmasse. Rør 1 spiseskje av gangen av denne fromasjmassen inn i den smeltede gelatinen i skålen eller desilitermålet som fortsatt står i vannbadet. Fortsett å tilsette fromasjmasse i gelatinen til denne gelatin- og fromasjmassen er omtrent 1,5 desiliter. Gelatin- og fromasjmassen tilsettes så i en tynn stråle i den store bollen med fromasjmasse under jevn, men fortsatt forsiktig, omrøring med ballongvisp.

Legg kakebunnen på et kakefat og fest en ren kakeform-ring rundt bunnen. Hell ⅓ av fromasjen over bunnen. Fordel fromasjen godt utover og også ned rundt kanten av kaken om den skulle ha krympet litt under stekingen. Strø ⅓ av sjokoladen jevnt utover fromasjen. Gjenta 2 ganger til. Sett i kjøleskap minst 6 timer, helst til neste dag. Velbekomme:)

dronning mauds kake hel

 

 

 

 

 

 

, , ,

One Response to Dronning Mauds kake

  1. Geir Erik Pettersen 17. januar 2015 at 11:07 #

    Gleder meg til i kveld da jeg skal få smake på denne lekkerbisken!
    Flott blogg
    Geir

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media