Bringebærdrøm

Denne kaken er sammensatt av mange fantastiske smaker, og den er en av mine aller største kakefavoritter. Nå er det jo også mulig å få kjøpt ferske bringebær i butikken året rundt. Prøv du også neste gang du skal lage noe ekstra godt til kaffen. Kaken er med noen endringer inspirert fra smuleblogg.

Bringebærdrøm

bringebærdrøm

Du trenger til bunnene:

  • 20 g meierismør til kakeformene
  • 150 g mandler
  • 1½ ts Freia bakepulver
  • 6 stk store eggehviter
  • 300 g finkornet sukker
  • 1½ ts vaniljesukker (vi bruker Tørsleffs vaniljesukker)

Ta 2 stk kakeformer på 26 cm og kle med bakepapir i bunnene, og smør bakepapiret og sidene i kakeformene med smeltet meierismør.

Mandlene males fint i en foodprosessor. Bakepulver blandes inn i mandlene. Eggehvitene piskes stive med visp på maks hastighet i en kjøkkenmaskin i 3 minutter. Sukker og vaniljesukker blandes sammen, og tilsettes litt etter litt under fortsatt pisking på samme hastighet. Pisk så videre på samme hastighet i 3 minutter til. Vend mandlene forsiktig inn med en slikkepott. Fordel røren i kakeformene.

Stekes på 170 grader varmluft på rille 1 og 3 nedenfra i 40 minutter. Kontroller med en tannpirker. Det skal ikke være kakerøre på den når den stikkes midt i kaken. Avkjøles i kakeformene på rist.

Du trenger til sjokoladeeggedosissmørkremen:

  • 150 g meierismør
  • 75 g Freia Selskapssjokolade
  • 6 stk store eggeplommer
  • 75 g melis
  • 2 ss vaniljesukker (vi bruker Tørsleffs vaniljesukker)

Smelt smøret i en kasserolle på lav varme. Ta kasserollen av plata og tilsett sjokoladen i biter. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn med en slikkepott. Eggeplommer, melis og vaniljesukker piskes til eggedosis på maks hastighet i en kjøkkenmaskin i 20 minutter. Tilsett sjokoladesmøret og vend det forsiktig inn med en slikkepott.

Legg sammen kaken med sjokoladeeggedosissmørkremen mellom bunnene, hvor den nederste bunnen har toppen opp mot sjokoladeeggedosissmørkremen, og den øverste bunnen har toppen ned mot sjokoladeeggedosissmørkremen.

Du trenger til fløtekremen:

  • 6 dl kremfløte
  • 1½ ts vaniljesukker (vi bruker Tørsleffs vaniljesukker)

Pisk fløte og vaniljesukker til krem på maks hastighet i en kjøkkenmaskin.

Fløtekremen smøres utover den øverste bunnen. 

Du trenger til sjokoladedryss:

  • 75 g revet Freia Selskapssjokolade (sørg for å ha litt ekstra sjokolade)

Når du river sjokoladen, så vil noe av den smelte mellom fingrene. Vei opp den ferdigrevne sjokoladen.

Dryss den revne sjokoladen på toppen av fløtekremen.

Du trenger til pynting av kaken:

  • 375 g bringebær

Pynt kaken med bringebærene. Velbekomme:)

, , , , ,

8 Responses to Bringebærdrøm

  1. Kakeelsker 7. februar 2015 at 20:28 #

    Hei. Super kake!

    Et generelt tips til oppskrifter er å nevne alle ingrediensene som er listet opp i ingredienslisten, også i fremgangsmåten. Slik oppskriften står nå ender man fort opp med både bakepulver og vaniljesukker igjen på benken når bunnen er klar til steking, hvis man ikke tenker seg om.
    Det er en fordel å piske på middels hastighet, siden man da får flere mindre og mer stabile bobler, enten det er eggehvite, eggedosis eller krem.
    Kudos for at dere bruker smør til formene i stedet for formfett, og ekte vanilje.

    • Stein Ivar 7. februar 2015 at 23:03 #

      Hei. Tusen takk for gode tips:)

  2. Lena 13. april 2015 at 22:11 #

    Kan denne lages dagen før den serveres?

    • Stein Ivar 21. april 2015 at 16:43 #

      Hei. Du kan gjøre mesteparten dagen i forveien. Vi lagde den selv for noen dager siden og da hadde vi gjort mesteparten dagen i forkant. Så rett før servering hadde vi på nypisket krem og bær.

  3. Berit Saltrø 28. april 2015 at 12:30 #

    Hei!

    Denne deilige kaken skal jeg prøve å lage til 17. mai! Kan tenke meg å lage bunnene med sjokoladekremen noen dager før, kan jeg fryse dette før jeg tar på fløtekremen?

    Mvh Berit

    • Stein Ivar 12. mai 2015 at 23:37 #

      Hei! Det vil gå fint det. Lykke til og god 17. mai.

  4. Iris 20. mai 2015 at 11:57 #

    Hei
    Tusen takk for god oppskrift. Kaken forsvant fort på 17. og 18. mai. Bør prøves

  5. Maria 14. juli 2015 at 16:54 #

    Takk for en fantastisk god kake, kaken har godt av å stå nånn timer i kjøleskapet før man spiser….om man klarer vente

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media