Siws tomatsild

Denne tomatsilden er min favorittsild og mitt favorittpålegg til jul. Som annen sild er det lett å lage og bør lages minst ett døgn før servering og den har alltid sin naturlige plass på et julekoldtbord. Det finnes nok mange varianter av tomatsild. Denne vil jeg anbefale neste gang du skal lage tomatsild. Nydelig kryddersild er fra Fiskehallen i Narvik.

Siws tomatsild

siws tomatsild

Du trenger:

  • 4 stk kryddersildfileter
  • 2 stk løk
  • 200 g sukker
  • ½ dl 7% eddik
  • 1 dl vann
  • ½ dl soyaolje
  • 1 dl tomatpuré
  • 4 stk store laurbærblad

Når du kjøper sildefiletene spør din fiskehandler om hvor lenge sildefiletene må vannes ut. Jeg vannet ut sildefiletene i ca 5 timer. For å korte ned på tiden med 1-2 timer kan du legge filetene i melk. Hell av vannet og skjær sildefiletene i passe «gaffelbiter». Rensk og skjær løken i halve ringer.

Ha sukker, eddik, vann, soyaolje og tomatpuré i en skål og visp det sammen med en ballongvisp til det tykner. Det tar ca 1 minutt. Ha i sild, løk og laurbærblad og bland sammen. La tomatsilden stå i kjøleskap i ett døgn før servering. Velbekomme:)

 

, ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media