Pinnekjøtt med kålrotmos

På julaften spiser ⅓ av nordmenn pinnekjøtt. Jeg er også spesielt glad i det. Beregn minst ½ kg kjøtt pr person. I forhold til mengde kålrotmos er det litt vanskelig å beregne. Jeg spiser relativt store porsjoner og lager da litt stor porsjon, men det gjør ikke noe om det blir rester. Godt også neste dag. Som tilbehør bruker jeg også en godt grov pølse og sennep. God middag.

Pinnekjøtt med kålrotmos

pinnekjøtt

Du trenger: Til 4 porsjoner

  • 2 kg pinnekjøtt
  • Kasserolle med rist (eller bjørkepinner)
  • Vann

Legg pinnekjøttet til utvanning av salt i 24 timer i romtemperatur. Bytt vann fra kasserollen 2-3 ganger. Hell av vannet og legg bjørkepinner eller en rist i bunnen kasserollen. Legg kjøttet i kasserollen og fyll på med vann til det kommer i underkant av kjøttet. Sett på lokk og la pinnekjøttet trekke i 3½ – 4 timer. Da har kjøttet slippet taket i beinet. Sjekk underveis at det er veske nok i kasserollen. Det vil særlig på slutten av tiden at det er blir borte en del væske og det behøves litt påfyll. Serveres med kålrotmos, poteter, god pølse og sennep. Pølsebitene kan du ha i siste 20 minuttene sammen med pinnekjøttet. Velbekomme:)

Kålrotmos til 4 porsjoner

  • 1½ kg kålrot
  • 2 stk store poteter
  • 3 ss meierismør
  • 2 dl fløte
  • 2 dl kraft fra pinnekjøttgryten
  • 1 ts sukker
  • ½ ts pepper
  • salt

kålrotmos

Skrell kålrot og potet og skjær dem i terninger. Kok terningene møre, hell av vannet og mos det med en potetstapper. Dersom du ikke ønsker det grovt kan du bruke stavmikser i noen sekunder. Tilsett resten av ingrediensene og smak til med salt. Varmes opp og er klar til servering. Velbekomme:)

 

, , , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media