Kokt kveite med eggesmør

Her kommer fjerde og foreløpig siste varianten med kveite til jul. Det enkle er ofte det beste. Kveite trenger hverken tilsetninger av smak eller mye tilbehør. Denne gang er det tradisjonell kokt kveite med eggesmør. Eggesmøret består kun av kokt egg og smør. Enkelt og veldig godt. Fersk og god kveite er fra Fiskehallen i Narvik.

Kokt kveite med eggesmør

kokt kveite med eggesmør

Du trenger: Til 4 porsjoner

  • 1,2 kg kveiteskiver
  • salt

Fyll en stor kasserolle eller en fiskegryte med vann og tilsett ca 1 ss salt pr liter vann og kok opp. Legg kveiteskivene i det kokende vannet og skru ned varmen og la det trekke i 10-15 minutter, avhengig av tykkelsen på skivene. Vannet skal ikke koke med fisken i. Fiskekjøttet skal løsne fra beinet når det er ferdig. Serveres med eggesmør, ønskede grønnsaker (jeg er veldig glad i lettkokte gulrøtter til kveite) og mandelpoteter. Velbekomme:)

Eggesmør til 4 porsjoner:

  • 4 ss meierismør
  • 4 egg

Kok eggene i 9 minutter og avkjøl dem. Smelt smøret, finnhakk eggene og tilsett dem i det smeltede smøret. Bland og server.

 

, , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media