Juletorsk med bacon og eggesmør

Rundt 2 prosent har torsk som middag på julaften, men mange flere spiser torsk i romjulen. Det er godt med et fiskemåltid etter mange måltider med både ribbe og pinnekjøtt. Som tilbehør bruker jeg både gulrøtter og ertestuing. Fersk torsk er fra Fiskehallen i Narvik.

Juletorsk med bacon og eggesmør

 juletorsk

Du trenger: Til 4 porsjoner

  • 1½ kg torskeskiver av fersk torsk
  • vann
  • salt
  • ca 200 g baconskiver

Ha rikelig med vann i en passende kasserolle. Tilsett ca 1ss salt pr liter vann. Kok opp og ha i fisken når vannet koker. La vannet koke opp igjen og skru ned temperaturen og la torsken trekke i 7-8 minutter. Fiskkjøttet begynner å løsne fra beinet når det er ferdig. Ofte er fisken ferdig før man beregner. Ta opp av vannet og anrett på fat sammen med bacon, erterstuing, gulrot og potet. Serveres med eggesmør. Velbekomme:)

Eggesmør:

  • Beregn 1 egg og 1 ss smør pr persjon

Kok eggene hardkokt. Avkjøl og hakk dem i biter. Smelt smør, tilsett eggene og bland sammen. Klar til servering:)

 

, , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media