Hjemmelaget rødkål

Hjemmelaget rødkål til juleribba er fantastisk godt. Imponer gjestene dine med hjemmelaget neste gang det skal være ribbe og rødkål. Passer utmerket også til koteletter, medisterkaker eller svinestek. Når du har fått alle ingrediensene i kasserollen passer den seg selv til den er ferdig. Takker Einar Øveraas for oppskriften.

Hjemmelaget rødkål

rødkål

Du trenger: Til 3-4 porsjoner

  • 600 g rødkål
  • 1 stk eple
  • 60 g meierismør
  • ½ ts salt
  • 60 g sukker
  • 1 dl vann
  • 1 ts sitronsaft
  • (dersom du er glad i karve kan du tilsette ca 1 ts)

Kutt rødkålen i strimler. Rensk og skjær eplet i biter. Ha alle ingrediensene i en kasserolle og la det koke på svak varme med lokk i ca 1½ time. Rør om underveis. Klar til servering. Velbekomme:)

, ,

2 Responses to Hjemmelaget rødkål

  1. Mette 16. januar 2015 at 07:32 #

    Kan sikkert bruke samme oppskrift til vanlig surkål også? Ellers så denne helt fantastisk ut og en nydelig farge

    • Stein Ivar 16. januar 2015 at 21:03 #

      Takk for det. Det går helt fint med vanlig surkål Mette:)

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media