Stekt kveite med rømmesaus

Som nevnt i tidligere innlegg syntes jeg at kveite til jul er noe som alltid er godt å se fram til. Fantastisk god smak og serveres ofte med gulrøtter, poteter og smeltet smør. Til denne stekte varianten liker jeg å servere en god rømmesaus. Sausen er gjort ferdig på noen få minutter. Fersk og god kveite er fra Fiskehallen i Narvik.

Stekt kveite med rømmesaus

stekt kveite med rømmesaus

Du trenger: Til 4 porsjoner

 • 1,2 kg kveiteskiver
 • salt og pepper
 • meierismør

Ta kveiten ut av kjøleskapet ca 30 minutter før tilberedning. Det er viktig at den ikke er kjøleskapkald når du legger skivene på varm panne. Ha salt og pepper på kveiteskivene. Ha meierismør i varm panne og stek kveiteskivene 2-3 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen. Serveres med rømmesaus, ønskede grønnsaker (jeg er veldig glad i lettkokte gulrøtter til kveite) og mandelpoteter. Velbekomme:)

Rømmesaus: 3-4 porsjoner

 • 1 boks seterrømme
 • 2-3 ss meierismør
 • 1/4 ts pepper

Rømmesaus kveite

Ha rømmen i en kjele og varm forsiktig opp. Skal ikke koke. Tilsett smør og pepper. Rør underveis til smøret er smeltet inn i rømmen. Klar:)

 

 

, , , ,

One Response to Stekt kveite med rømmesaus

 1. Torbjørn Sandvik 30. desember 2014 at 20:35 #

  I dag lagde vi kveita med denne gode rømmesausen. Eneste modifikasjon var at jeg hadde litt revet sitronskall i sausen, som jeg hadde til overs etter å ha pynta kveita.
  Knallgodt!
  Takk for oppskrifta!

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media