Som nevnt i tidligere innlegg syntes jeg at kveite til jul er noe som alltid er godt å se fram til. Fantastisk god smak og serveres ofte med gulrøtter, poteter og smeltet smør. Til denne stekte varianten liker jeg å servere en god rømmesaus. Sausen er gjort ferdig på noen få minutter. Fersk og god kveite er fra Fiskehallen i Narvik.
Stekt kveite med rømmesaus
Du trenger: Til 4 porsjoner
- 1,2 kg kveiteskiver
- salt og pepper
- meierismør
Ta kveiten ut av kjøleskapet ca 30 minutter før tilberedning. Det er viktig at den ikke er kjøleskapkald når du legger skivene på varm panne. Ha salt og pepper på kveiteskivene. Ha meierismør i varm panne og stek kveiteskivene 2-3 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen. Serveres med rømmesaus, ønskede grønnsaker (jeg er veldig glad i lettkokte gulrøtter til kveite) og mandelpoteter. Velbekomme:)
Rømmesaus: 3-4 porsjoner
- 1 boks seterrømme
- 2-3 ss meierismør
- 1/4 ts pepper
Ha rømmen i en kjele og varm forsiktig opp. Skal ikke koke. Tilsett smør og pepper. Rør underveis til smøret er smeltet inn i rømmen. Klar:)
I dag lagde vi kveita med denne gode rømmesausen. Eneste modifikasjon var at jeg hadde litt revet sitronskall i sausen, som jeg hadde til overs etter å ha pynta kveita.
Knallgodt!
Takk for oppskrifta!