Ovnsbakte kveiteskiver

Denne middagen er den første av flere middager som kommer på bloggen og er kjempegod julemiddag. Kveite til jul er noe som jeg alltid har sett fram til. Fantastisk god smak og serveres ofte med gulrøtter, poteter og smeltet smør. Denne ovnsbakte varianten kan gjøres klar tidlig på dagen og settes i kjøleskapet inntil gjestene kommer. Settes så inn i ovnen og stekes mens du tar deg av gjestene. Fersk og god kveite er fra Fiskehallen i Narvik.

Ovnsbakte kveiteskiver

ovnsbakt kveite på fat

Du trenger: Til 4 porsjoner

  • 1,2 kg kveiteskiver
  • 8 stk gulrøtter
  • salt
  • meierismørsmør
  • persille

kveite i form

Rensk og skjær gulrøttene i tynne skiver og fordel gulrotskivene i en ildfast form. Ha salt på kveiteskivene og legg dem på gulrotskivene. Legg en klatt meierismør på hver kveiteskive. Ha et dryss finhakket persille over det hele. Ha aluminiumsfolie over og sett inn i forvarmet ovn på 180 grader i ca 30-35 minutter. Dersom du bruker steketermometer er fisken ferdig når den er ca 52 grader. Serveres med smeltet meierismør og mandelpoteter. Velbekomme:)

 

 

 

, , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media