Troikakake

Å lage troikakake kan oppleves som at det er veldig mye arbeid med og er vanskelig å lage. Det er  riktig at det er en god del prosesser som skal gjøres. Men dersom du følger oppskriften trinn for trinn vil du klare det fint og samtidig få smaken av en kake som for meg er noe av det beste som er av kake. Her kombineres mandelbunn, gele, sjokoladesmørkrem, marsipan og sjokoladeglasur sammen til en smaksbombe som er helt fantastisk. Prøv å lage den i helga. God helg og lykke til.

Troikakake

troikakake

Du trenger til bunnen:

  • 10 g meierismør til kakeformen
  • 200 g mandler
  • 3 stk store eggehviter
  • 150 g melis

Ta 1 stk kakeform på 26 cm og kle med bakepapir i bunnen, og smør bakepapiret og sidene i kakeformen med smeltet meierismør.

Mandlene males fint i foodprosessor. Eggehvitene piskes stive på maks hastighet i en kjøkkenmaskin i 3 minutter. Melis tilsettes litt etter litt under fortsatt pisking på samme hastighet. Pisk så videre på samme hastighet i 3 minutter til. Vend mandlene forsiktig inn. Fordel røren i kakeformen.

Stekes på 170 grader over- og undervarme på rille 1 nedenfra i 30 minutter. Kontroller med en tannpirker. Det skal ikke være kakerøre på den når den stikkes midt i kaken. Avkjøles i kakeformen på rist.

Du trenger til geléen:

  • 3 dl vann
  • 1 pk Freia bringebærgelé

Kok opp vannet i en kasserolle. Ta kasserollen av plata og tilsett gelépulveret. Rør med en flatvisp i 2 minutter eller til gelépulveret er oppløst. Avkjøl til romtemperatur og sett kasserollen i kjøleskap. Rør rundt av og til og sjekk hvordan konsistensen har blitt. Geléen skal ikke være så flytende at den kommer til renne utover kakefatet. Legg kakebunnen på ett kakefat og fest ringen fra kakeformen rundt den. Når geléen begynner å tykne, helles den over kakebunnen. Sett kaken i kjøleskapet til geléen er helt stiv.

Du trenger til sjokoladesmørkremen:

  • 2 dl vann
  • 150 g melis
  • 6 stk store eggeplommer
  • 300 g romtemperert meierismør
  • 1 ss Freia Original kakao
  • 1 ss Freia Bakekakao
  • 1 ss vaniljesukker (vi bruker Tørsleffs vaniljesukker)
  • 1 krm kanel

Vann og melis kokes opp i en kasserolle. Kok videre på høy varme til en sirup som renner som en stråle tykkere enn vann fra en spiseskje. Denne prosessen tar bare noen få minutter. Avkjøl til romtemperatur.

Eggeplommene piskes på maks hastighet i en kjøkkenmaskin i 5 minutter. Tilsett sukkerlaken i en tynn stråle under fortsatt pisking på samme hastighet. Pisk så videre på samme hastighet i 5 minutter til. Tilsett meierismøret og pisk inn i eggedosisen på middels hastighet (på vår Kenwood Major hastighet 4). Tilsett kakao, vaniljesukker og kanel, og pisk inn i smørkremen på samme hastighet. Når geléen er blitt helt stiv, smøres sjokoladesmørkremen på kaken. Avkjøles i kjøleskap. Når kaken er godt avkjølt, tas ringen fra kakeformen av kaken, og kaken kles med marsipanlokk.

trokakakefyll

Du trenger til marsipanlokket:

  • 2 stk brødposer
  • Tape
  • 500 g romtemperert Odense marsipan i lilla pakning

Klipp opp brødposene langs den ene siden og bunnen. Tape fast den ene brødposen utbrettet på benken. Form marsipanen til en flat rundning og legg den oppå brødposen på benken, og legg den andre utbrettede brødposen oppå. Kjevl til du får et marsipanlokk som vil dekke toppen og sidene av kaken. Bruk kakeformbunnen som mål. Trekk forsiktig av det øverste brødposelaget. Ta bort tapen fra det underste brødposelaget. Hvelv marsipanlokket over kaken og brødposelaget trekkes forsiktig av. Form marsipanlokket pent inntil kantene på kaken. Bruk en kniv til å forsiktig skjære av overflødig marsipan.

Du trenger til sjokoladeglasuren:

  • 150 g Freia Selskapssjokolade
  • 35 g Cocosa Extra Virgin Coconut Oil (kjøpes på helsekostbutikk)

Sjokoladen og kokosnøttoljen smeltes over vannbad. Når alt er smeltet røres glasuren jevn og glatt. Avkjøl sjokoladeglasuren til romtemperatur og smør den utover hele kaken.

Kaken oppbevares i kjøleskap. Velbekomme:)

 

 

, , , , , ,

One Response to Troikakake

  1. Nan 29. juli 2015 at 19:32 #

    Nå har jeg bakt Troikakaken og det ble en suksess! Men jeg slet med smørkremen, den skilte seg da jeg pisket smøret inn i eggeblandingen. Til slutt, (etter to forsøk og er par ekstra turer i butikken…)gjorde jeg det motsatt og rørte inn litt og litt av eggeblandingen i smøret. Har du noen triks for å piske i smøret slik at det ikke skiller seg?

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media